Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Svinjska jetrica u umaku

Fiš paprikaš
Pirjani kunić
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Gulaš od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Polupunjene paprike
Pohane paprike
Srneći file na salatu
Krumpir u košuljici
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Mesna rolada u tijestu
Piletina s kozjim sirom
Piletina na tajlandski način
Jakobove kapice s umakom
Caponata alla Podravka
Pečena piletina s limunom
Špinatova juha s feta sirom
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Pureći hamburger
Salata sa skutom
Hladna juha od avokada
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskava pileća krilca
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rosti
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s pistacijama
Tjestenina mediterana
Dalmatinske polpete
Slasni burger sa slaninom i sirom
Zapečena ricotta
Crveno ljetno varivo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grčka seljačka salata
Popečci od bulgura s umakom
Salata od tune i krastavaca
Kotleti u pivskom umaku
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Špageti s pistacijama
Tjestenina u finom umaku
Pašticada
Sočni pureći ražnjići
Omlet s paprikom i kukuruzom
Slatki lungić
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prilog od prokulica
Riba u bijelom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileća krilca s Coca-Colom
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Palamida s čilijem i mangom
Senf s paprikama
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od rikule i račića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prisjetite te se starinske kuhinje i pripremite jetrice pečene uz heljdu.

Sastojci

600 g svinjske jetrice
200 g luka
200 ml vrhnja za kuhanje
50 ml bijelog vina
50 g Oštrog brašna Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Senfa Podravka
1 žlica domaće svinjske masti
1 žlica Vegete
Za prilog:
200 g Heljde Podravka
100 g mrkve
1 žlica domaće svinjske masti
Šareni papar Podravka
malo Chilija u prahu Podravka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 U 500 ml kipuće vode dodajte povrtni temeljac, promiješajte, pa dodajte heljdu i kuhajte dok heljda ne upije svu vodu. Poklopite i ostavite sa strane.
  • 2 Očišćena jetrica narežite na tanje odreske i pospite Vegetom.
  • 3 U širu tavu na dobro zagrijanu svinjsku mast stavite luk narezan na ploške i popržite ga dok ne omekša. Dodajte jetricu koju ste samo s jedne strane umočili u brašno i popržite ih do zlatne boje.
  • 4 Dodajte protisnuti ili nasjeckani češnjak, prelijte vinom i s oko 200 ml vode, poklopite i lagano kuhajte 10-ak minuta. Zalijte vrhnjem za kuhanje, dodajte senf i uz povremeno miješanje još kratko prokuhajte da jetrica malo omekša.
  • 5 U drugu tavu na zagrijanu svinjsku mast stavite naribanu mrkvu i samo ju kratko popržite. Dodajte kuhanu heljdu, blago pospite chiljiem i šarenim paprom.

Savjet

Umjesto svinjskih, možete upotrijebiti i bilo koja druga jetrica po izboru. Naravno, jetrica je poželjno da prije upotrebe odstoje u mlijeku barem 1-2 sata.

Posluživanje

Kratko popržite lagano miješajući i poslužite uz pripremljena jetrica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 699.83 87 87
Kalcij mg 101.99 10 10
Kalij mg 909.04 25 25
Pantotenska kiselina mg 10.9 156 156
Vitamin D μg 8.24 4 4
Vitamin A μg 39730.17 993 795
Sol g 0.25 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 7.18 - -
Ugljikohidrati g 60.6 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.8 - -
- zasićene masne kiseline g 8.38 - -
Masti g 20.2 - -

Podijeli s prijateljima