Meni Search

Pucam po šavovima

Svinjska jetrica u umaku

Cipar - Lungić na ciparski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantne mazalice
Fino začinjena piletina
Juha od cvjetače i camemberta
Hrskavi krumpir iz pećnice
Pureći hamburger
Tjestenina mediterana
Špinatova juha s feta sirom
Košarice od lisnatog tijesta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetna pileća salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobni štapići
Hrenovke u panceti
Zapečena ricotta
Pizza s tunom
Teletina s pirjanim povrćem
Sendvič s avokadom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir u košuljici
Juha od kelja sa sirom
Pirjani kunić
Marokanska salata s cous-cousom
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesna rolada u tijestu
Kotleti u pivskom umaku
Slasni BBQ burgeri
Okruglice u umaku od rajčice
Fiš paprikaš
Tjestenina u finom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Prežgana juha
Vratina s roštilja
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina u pivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grčka seljačka salata
Pašticada s njokima
Pileći štapići u ketchupu
Zlatna piletina
Pašticada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prisjetite te se starinske kuhinje i pripremite jetrice pečene uz heljdu.

Sastojci

600 g svinjske jetrice
200 g luka
200 ml vrhnja za kuhanje
50 ml bijelog vina
50 g Oštrog brašna Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Senfa Podravka
1 žlica domaće svinjske masti
1 žlica Vegete
Za prilog:
200 g Heljdine kaše Zlato polje
100 g mrkve
1 žlica domaće svinjske masti
Vegeta Maestro šareni papar
malo Vegeta Maestro chilija
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Chili mljeveni

Chili mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 U 500 ml kipuće vode dodajte povrtni temeljac, promiješajte, pa dodajte heljdu i kuhajte dok heljda ne upije svu vodu. Poklopite i ostavite sa strane.
  • 2 Očišćena jetrica narežite na tanje odreske i pospite Vegetom.
  • 3 U širu tavu na dobro zagrijanu svinjsku mast stavite luk narezan na ploške i popržite ga dok ne omekša. Dodajte jetricu koju ste samo s jedne strane umočili u brašno i popržite ih do zlatne boje.
  • 4 Dodajte protisnuti ili nasjeckani češnjak, prelijte vinom i s oko 200 ml vode, poklopite i lagano kuhajte 10-ak minuta. Zalijte vrhnjem za kuhanje, dodajte senf i uz povremeno miješanje još kratko prokuhajte da jetrica malo omekša.
  • 5 U drugu tavu na zagrijanu svinjsku mast stavite naribanu mrkvu i samo ju kratko popržite. Dodajte kuhanu heljdu, blago pospite chiljiem i šarenim paprom.

Savjet

Umjesto svinjskih, možete upotrijebiti i bilo koja druga jetrica po izboru. Naravno, jetrica je poželjno da prije upotrebe odstoje u mlijeku barem 1-2 sata.

Posluživanje

Kratko popržite lagano miješajući i poslužite uz pripremljena jetrica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 699.83 87 87
Kalcij mg 101.99 10 10
Kalij mg 909.04 25 25
Pantotenska kiselina mg 10.9 156 156
Vitamin D μg 8.24 4 4
Vitamin A μg 39730.17 993 795
Sol g 0.25 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 7.18 - -
Ugljikohidrati g 60.6 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.8 - -
- zasićene masne kiseline g 8.38 - -
Masti g 20.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke