Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Prežgana juha
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Piletina na kijevski način
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Krem juha od tikvica
Aromatizirani kruh
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Miješani grill
Proljetna janjetina
Urbana pola
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Račići na posteljici od povrća
Ossobuco
Lignje s manistrom u škartocu
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Bugarska pita od krumpira
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Turske pizze
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke