Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci od morskog psa
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Viška pogača
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Turske pizze
Lungić u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Hlebinska i pretepena juha
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Piletina na kijevski način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Teleći savici u umaku od grejpa
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke