Meni Search

Ful nabrijana

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Sendvič s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s ribom
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Viška pogača
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Miješani grill
Mirisna pečenka
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Turske pizze
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Piletina na kijevski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
Lazanje s lignjama
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Lagana sarma
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Lungić u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Račići na posteljici od povrća
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke