Meni Search

Gladna kao vuk

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Tortilje pikant
Govedina s lukom
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Juha od gljiva
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Mesna rolada u tijestu
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Pureći hamburger
Mesne okruglice u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Obojeni hamburger
Kotlovina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Quiche od bundeve, sira i luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Biftek rolice
Punjena pečenka u vinu
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Patka s mlincima
Odresci u paketiću
Fino začinjena piletina
Varivo od kelja i teletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Pikantni gulaš
Pileća krilca s roštilja
Medeni teleći kotleti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pizza sirni jastučići
Hrenovke u panceti
Slatki lungić
Mediteranski kruščić s lovorom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Glazirana patka s umakom od jabuka
Harrisa janjetina s limunom
Teletina s pirjanim povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Vegetarijanski čips
Rebarca s grilla
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slatko twist pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna Wellington pečenka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Meso u woku na indonezijski način
Sarma sa suhim mesom
Ribarska popara
Ciganski odrezak
Piletina u egzotičnom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina s roštilja
Lazanje u tavi
Fino varivo v loncu
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Špageti s tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Neobične punjene paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna rebarca
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa iz pećnice
Pašticada s njokima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slasni BBQ burgeri
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečeni šampinjoni nadjeveni  sirom i ukrašeni vlascem savršeno će se uklopiti uz marinirani file s okusom piva, malo rajčice i fino jelo je na stolu.

Sastojci

800 g svinjskog filea
1 Vegeta marinada s pivom
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  • 5 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 6 Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 7 Marinirane medaljone popecite na tavi na srednjoj vatri da ostanu sočni.
  • 8 Kad su pečeni, dodajte koncentrat rajčica.
  • 9 Podlijte ih s malo vode (100-200 ml) i kratko pirjajte tako da dobijete umak.

Savjet

Klobuke šampinjona napikajte štapićem za ražnjiće kako bi višak vode mogao iscuriti.

Posluživanje

Tople medaljone poslužite sa zapečenim gljivama posute vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 935.96 117 117
Kalcij mg 475.29 48 48
Kalij mg 1398.27 38 38
Pantotenska kiselina mg 5.25 75 75
Niacin mg 27.89 199 139
Vitamin D μg 160.5 80 80
Vitamin A μg 633.75 16 13
Sol g 1.78 0 0
Bjelančevine g 60.1 - -
Vlakna g 1.85 - -
Ugljikohidrati g 10.36 - -
Masti g 45.25 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke