Meni Search

Superman

Svinjski file s grila

Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Ramstek i salata s roštilja
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s graškom
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Macho hamburger
Popečci od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s grilla
Pileća prsa iz pećnice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina u finom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Koprivnički odojak
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Tuna burger
Finska - Juha s lososom
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke