Meni Search

Superman

Svinjski file s grila

Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Macho hamburger
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Ramstek i salata s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kuglice od riže i svježeg sira
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pašticada s njokima
Špageti na kineski način
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kokošja juha s požirakima
BBQ cheeseburger
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
Sočna pureća rolada
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Koprivnički odojak
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke