Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Lignji po gosposki
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Pureća rolada s mlincima
Brudet
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Piletina Kiev
Rižoto s tri vrste gljiva
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u škartocu
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjena teleća prsa
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Bakalar s krumpirom
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke