Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Male teleće pitice
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u pivu
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ cheeseburger
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Punjena teleća prsa
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Energetske kuglice s kurkumom
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Zlatna piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini shepherd's pie
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Bruskete od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Riblji ražnjići
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Pizza sirni jastučići
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Finska - Juha s lososom
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke