Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Pašticada voli penne a ti mene
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Gulaš od oslića i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena teleća prsa
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Bakalar s krumpirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Hrskavi trokuti
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Bouillabaisse
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Brudet
Kroketi od piletine
Salata s mljevenim mesom
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete s povrćem
Marinirane srdele
Popečci od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Male teleće pitice
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Obojeni hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riblji ražnjići
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke