Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
Gulaš od oslića i povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Šampinjoni u palačinki
Piletina s kozjim sirom
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirane srdele
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slatka patka
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Mini shepherd's pie
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Lazanje u tavi
Bouillabaisse
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Brudet
Teleći odresci u umaku od višanja
Cous-cous s povrćem
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke