Meni Search

Superwoman

Svinjski file s grila

BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marinirane srdele
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Mini shepherd's pie
Riblji ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskavo pečeno pile
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Pizza sirni jastučići
Cous-cous s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Brudet
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko medaljona i poslužite uz  narezani vlasac i zapečene gljive.

Sastojci

800 g svinjskog filea
100 ml Passata Podravka
1 Vegeta marinada s pivom
Za prilog:
600 g velikih šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
250 g sira rikote
1 žlica narezanog vlasca
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone (2 cm debljine).
  • 2 Vegeta marinadu s pivom izmiješajte s pasiranom rajčicom i smjesu prelijte preko mesa.
  • 3 Ostavite marinirati 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite prilog.
  • 5 Šampinjonima odvojite klobuke te ih posložite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • 6 Posolite i popaprite te na svaki klobuk stavite plošku rikote.
  • 7 Pokapajte uljem i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  • 8 Marinirane medaljone ispecite na roštilju (ili gril-tavi) na srednjoj vatri da ostanu sočni.

Posluživanje

Tople medaljone pospite narezanim vlascem i poslužite sa zapečenim gljivama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 694.7 87 87
Kalcij mg 63.48 6 6
Kalij mg 1449.55 39 39
Niacin mg 26.59 190 133
Vitamin D μg 138.75 69 69
Vitamin A μg 484.77 12 10
Sol g 2.37 0 0
Vlakna g 2.55 - -
Ugljikohidrati g 13.76 - -
Masti g 31.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke