Meni Search

Superman

Svinjski file s povrćem

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Salata s mljevenim mesom
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Macho hamburger
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Koprivnički odojak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek i salata s roštilja
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kokošja juha s požirakima
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
Tuna burger
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Ljetni lungić
Janjetina na padelu
Tjestenina u finom umaku
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke