Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Svinjski file s povrćem

Riža s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesna rolada u tijestu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Senf s paprikama
Salata od liganja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Crveno ljetno varivo
Srneći file na salatu
Jakobove kapice s umakom
Grill vratina u sendviču
Piletina na tajlandski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Švicarska juha sa sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Kotleti u pivskom umaku
Voćna juha od višanja
Polupunjene paprike
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Pileći štapići u ketchupu
Ražnjići od lososa
Špageti s pistacijama
Empanade s pestom
Svinjska jetrica u umaku
Hrskava pileća krilca
Salata od tune i krastavaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rajčica s kukuruzom
Vegetina enchilada
Čarobni štapići
Fileti lososa u finom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Pohane paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Male teleće pitice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Rosti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Pileća krilca s Coca-Colom
Grdobina u pikantnoj šalši
Slasni burger sa slaninom i sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina mediterana
Popečci od bulgura s umakom
Slatki lungić
Rižoto s tunom
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir u košuljici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Gulaš od gljiva
Hladna juha od avokada
Salata sa skutom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s nadjevom od ajvara
Prežgana juha
Zapečena ricotta
Caponata alla Podravka
Grill pirjana piletina s roštilja
Fiš paprikaš
Papreni tart s marelicama
Grčka seljačka salata
Pašticada
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima