Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Svinjski file s povrćem

Piletina s pistacijama
Slatki lungić
Krumpir u košuljici
Tjestenina u finom umaku
Caponata alla Podravka
Zapečena ricotta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rosti
Juha od rikule i račića
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto na španjolski način
Tjestenina mediterana
Fiš paprikaš
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od tune i krastavaca
Crveno ljetno varivo
Pohane paprike
Voćna juha od višanja
Mesna rolada u tijestu
Pileća krilca s Coca-Colom
Gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Jakobove kapice s umakom
Sočna pureća rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Rajčica s kukuruzom
Hladna juha od avokada
Grill vratina u sendviču
Omlet s paprikom i kukuruzom
Male teleće pitice
Pirjani kunić
Senf s paprikama
Srneći file na salatu
Piletina na tajlandski način
Piletina s kozjim sirom
Kobasica u pivu i pecivu
Kotleti u pivskom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata sa skutom
Svinjska jetrica u umaku
Pileći štapići u ketchupu
Grčka seljačka salata
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Hrskava pileća krilca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s tunom
Palamida s čilijem i mangom
Pašticada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Polupunjene paprike
Riba u bijelom umaku
Špageti s pistacijama
Grill pirjana piletina s roštilja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Prilog od prokulica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Pureći hamburger
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Cipar - Lungić na ciparski
Riža s tunom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Dalmatinske polpete
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima