Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Svinjski file s povrćem

Rajčica s kukuruzom
Tjestenina mediterana
Piletina na tajlandski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Špinatova juha s feta sirom
Srneći file na salatu
Rosti
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od gljiva
Pohane paprike
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Grčka seljačka salata
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Senf s paprikama
Rižoto na španjolski način
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesna rolada u tijestu
Polupunjene paprike
Prilog od prokulica
Popečci od bulgura s umakom
Hrskava pileća krilca
Salata sa skutom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s pistacijama
Riža s tunom
Juha od rikule i račića
Jakobove kapice s umakom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Dalmatinske polpete
Svinjska jetrica u umaku
Palamida s čilijem i mangom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špageti s pistacijama
Fileti lososa u finom umaku
Krumpir u košuljici
Tjestenina u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Salata s mora
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Fiš paprikaš
Pileći štapići u ketchupu
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Pileća krilca s Coca-Colom
Pašticada
Zapečena ricotta
Hladna juha od avokada
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Slatki lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Brzo i nepretenciozno: popečeni komadići svinjskog filea združeni s crvenim i zelenim bojama povrća. Prisutan je i azijski moment: sezamovo ulje, prilog u obliku kuhane riže i soja umaka.

Sastojci

300 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
3 češnja češnjaka
300 g svježih paprika (crvenih i zelenih)
200 g tikvica
100 g brokule
100 g luka
50 ml suncokretovog ulja
3 žlice sezamova ulja
100 ml soja umaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Svinjski file narežite na tanje rezance i pospite Vegetom.
  • 2 Protisnite dva češnja češnjaka, pa pomiješajte s narezanim fileom.
  • 3 Paprike i tikvice narežite na tanje trakice, a cvjetiće brokule kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 4 Na dijelu suncokretova ulja popecite narezani file. Pecite uz stalno miješanje 10-ak minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto.
  • 5 Na preostalom ulju pirjajte narezano povrće (papriku, tikvicu i luk), dodajte brokulu, sezamovo ulje, preostali nasjeckani češnjak i pečeni file.

Savjet

Svinjski file stavite u zamrzivač nekoliko sati, a zatim ga narežite na tanje rezance.

Posluživanje

Sve dobro izmiješajte, dodajte soja umak i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.83 20 15
Fosfor mg 264.89 33 33
Kalij mg 721.28 19 19
Niacin mg 9.86 70 49
Vitamin C mg 97.83 130 109
Vitamin E mg 11.17 51 51
Vitamin A μg 1034 26 21
Sol g 7.28 0 0
Bjelančevine g 21.01 - -
Vlakna g 3.44 - -
Ugljikohidrati g 12.26 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima