Meni Search

Superman

Svinjski gulaš

Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Pileća prsa iz pećnice
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek i salata s roštilja
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kokošja juha s požirakima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u pivu
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kroketi od piletine
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Nadjevene lignje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Koprivnički odojak
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slatka patka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada s njokima
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krepko jelo iz lonca prijedlog je za svakodnevnu kuhinju. Sastojci su pristupačni i jeftini, jedino se za vrganje morate pobrinuti na vrijeme. A uz svinjetinu se vole “prošvercati” i suhe šljive koje će dati mrvicu slatkoće.

Sastojci

600 g svinjetine bez kosti
200 g luka
1 žlica Vegete Twist za svinjetinu
4 žlice ulja
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 ljuta papričica
3-4 komada suhih šljiva bez koštica
10 g suhih vrganja
½ žličice suhog mažurana
500 g krumpira
3 žlice Gussnela Dolcela
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju popecite luk narezan na ploške.
  • 2 Dodajte meso narezano na kocke, Vegetu Twist svinjetina i kratko pecite.
  • 3 Posudu s mesom maknite s vatre, dodajte papriku u prahu i oko 200 ml vode.
  • 4 Posudu vratite na vatru i pirjajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 5 Nakon toga umiješajte ljutu papričicu, suhe šljive narezane na kockice, suhe vrganje, koje ste prethodno namočili u hladnoj vodi, mažuran i krumpir narezan na kocke.
  • 6 Dodajte dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu i kuhajte još 25 minuta.
  • 7 Pred kraj umiješajte Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode, i vino. Dolijte još malo vode i kuhajte 5 minuta.

Savjet

Umjesto vina u gulaš možete umiješati 3-4 žlice vinskog octa.

Posluživanje

Gulaš pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 434.31 54 54
Kalcij mg 74.85 7 7
Kalij mg 1496.27 40 40
Niacin mg 18.51 132 93
Vitamin C mg 60.39 81 67
Vitamin E mg 11.29 51 51
Vitamin A μg 1350.1 34 27
Sol g 2.42 0 0
Bjelančevine g 36.31 - -
Vlakna g 3.52 - -
Ugljikohidrati g 33.94 - -
Masti g 22.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke