- Naslovnica
- MOOD FOOD
- Svinjski kotleti s pireom od bundeve

Slana pita s povrćem i hamburgerom

Fish&Chips u tortilji

Svinjski file i punjeni šampinjoni

Mini shepherd's pie

Odresci od morskog psa

Ražnjići od lososa

Mesne okruglice na ražnjiću

Okruglice u umaku od rajčice

Fini gulaš od gljiva

Turske pizze

Nadjevene lignje

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Grdobina u pikantnoj šalši

Piletina Kiev

Pirjani kunić

Pizza s tunom

Rolice od blitve

Povrtni ražnjići

Pečena piletina s limunom

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Teleći odresci u umaku od višanja

Manastirski đuveč

BBQ svinjska rebarca u foliji

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Mediteranski špageti

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Mini lazanje

Riba u bijelom umaku

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Sočna pureća rolada

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom

Sočna rebarca

Rezanci s krušnim mrvicama

Meso s repom

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Fileti lososa u finom umaku

Grdobina s povrćem

Hrskavi trokuti

Brancinovo oko

Kuhano meso s umakom od hrena

Čarobna ljetna piletina

Lazanje s lignjama

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Pohani tofu s povrćem

Delikatesna junetina na češki

Miješani grill

Proljetna janjetina

Rajčica s kukuruzom

Pileći bataci s umakom od luka

Tjestenina fuži s tartufima

Kroketi od piletine

Ramsteak u seksi umaku

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku

Uzbudljivi kolač od blitve

Krem juha od tikvica

Teleći savici u umaku od grejpa

Jabučni krumpirići s cimetom

Odresci u umaku s češnjakom

Kaštelanski makaruni

Zabavni kineski ravioli

Špageti s ribom

Mediteranski kruščić s lovorom

Fina pikantna piletina

Brusketa s avokadom

Pizza sirni jastučići

Hrskava pileća krilca

Portugal - Svinjski file na alentejo način

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

Litavske okruglice s mesnim nadjevom

Aromatizirani kruh

Zapečeni kruh s mljevenim mesom

Mesne okruglice

Sočni pureći ražnjići

Lagana sarma

Salata s mora

Lungić u sendviču

Kunić na bijelo

Grill povrće na salatu

Piletina na kijevski način

Lignje s povrćem i smokvama

Urbana pola

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa

Janjetina s medom od kadulje

Irska janjetina

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Martinjska guska s hajdinom kašom

Lignje na šumskom rižotu

Piletina sa šafranom

Grill vratina u sendviču

Grickalica slanutak iz pećnice

Pogača sa sardinom

Bugarska pita od krumpira

Svinjski file s povrćem

Kobasica u pivu i pecivu

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Salata od liganja

Voćna juha od višanja

Vege odresci s marinadom

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima

Marinirana piletina s roštilja

Lignje s manistrom u škartocu

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Roštilj s umakom Romesco

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama

Piletina laganini

Blagdanska rolada

Umak od limete (Molho de limao)

Belgija - Salade Liégeoise

Grill pirjana piletina s roštilja

Zlatna piletina

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu

Prežgana juha

Popečci od tikvica

Povrtni lonac

Ljetni ražnjići

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Ossobuco

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice

Norveška krem juha od ribe i kozica

Cupcakes u pršutu i tikvicama

Kolinjsko zelje s frišketinom

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Meksička party salata

Proljetno meso i povrće iz woka

Sendvič s avokadom

Lungić s povrćem

Viška pogača

Janjetina na padelu

Šampinjoni u palačinki

Nadjeveni kaneloni u umaku

Grill oslić u aromatičnoj korici

Račići na posteljici od povrća

Hlebinska i pretepena juha

Zapečeni kotleti od lososa s narančom

Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood
Kotleti s pireom od bundeve i češnjaka pripremljeni uz kapi maslinova ulja otkrit će vam novu notu okusa uz fino pečeno meso.
Sastojci
- 1 kg svinjskih kotleta
- 1 vrećica Vegete Natur za svinjetinu
- 6 žlica ulja
- Pire od bundeve:
- 600 g bundeve
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica maslinova ulja
Koristili smo

Vegeta Natur za svinjetinu
Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!
Jednostavno 6 osobe30 min
- 1 Kotlete operite, osušite i natrljajte Vegetom Natur za svinjetinu.
- 2 Na zagrijanom ulju popecite meso do lijepe zlatnosmeđe boje s obiju strana.
- 3 Bundevu ogulite, operite i narežite na kockice. Stavite je kuhati na paru zajedno s očišćenim češnjakom. Kad bundeva postane mekana, zajedno s češnjakom izgnječite je u pire.
- 4 Na kraju umiješajte žlicu maslinova ulja.
Savjet
Bundevu možete kuhati i u vodi, ali kuhajući je na pari, sačuvat ćete sve hranjive sastojke, a pire će biti kremastiji i ukusniji.
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?