Meni Search

Gladan kao vuk

Svinjski medaljoni s kestenima

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Polpete od oslića
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski gulaš
Janjetina na padelu
Gorički povrtni lonac
Janjetina s bižima
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Teletina s pirjanim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureći hamburger
Sarma sa suhim mesom
Špageti s tikvicama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhana govedina s umakom od hrena
Povrtni lonac
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fino varivo v loncu
Harrisa janjetina s limunom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Obojeni hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Quiche od bundeve, sira i luka
Patka s mlincima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Govedina s lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina s roštilja
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatki lungić
Krumpiri u kaputiću od pancete
Punjena pečenka u vinu
Odresci s umakom od kupina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Španjolski migas s bundevom
Vegetarijanski čips
Glazirana patka s umakom od jabuka
Meso u woku na indonezijski način
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa s crnim tartufom
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s povrćem
Hrenovke u panceti
Ramstek s povrćem
Kotlovina
Pileća krilca s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni BBQ burgeri
Sočna Wellington pečenka
Pikantni gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesna rolada u tijestu
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Slatko twist pile
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada s njokima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u paketiću
Tortilje pikant
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Puretina s jabukom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Fino začinjena piletina
Sočna rebarca
Medeni teleći kotleti
Piletina u egzotičnom umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Biftek rolice
Mesne okruglice u umaku
Punjeni kelj s plodovima mora
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ciganski odrezak
Varivo od kelja i teletine
Neobične punjene paprike
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Medaljoni s kestenovim pireom i bijelim vinom idealno je jelo za jesenske dane, a uz domaću tjesteninu bit će to nezaboravan obrok.

Sastojci

300 g kestena
800 g svinjskog filea
1 žlica Senfa Rustica Podravka
6 zrna Crnog papra mljevenog Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 manja grančica ružmarina
80 g luka
2 češnja češnjaka
50 g oštrog brašna Podravka
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
1 Goveđi temeljac Podravka
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Kestene skuhajte u blago slanoj vodi i ogulite ih. Polovicu kestena zdrobite, a pola ostavite u komadu.
  • 2 Meso očistite od žilica, operite i posušite papirnatim ubrusom. Premažite ga senfom, dodajte papar u zrnu, lovorov list, natrgani ružmarin, luk narezan na ploške i na listiće narezani češnjak.
  • 3 Poklopite te pustite da odstoji u hladnjaku najmanje 24 sata. Meso možete lagano preliti uljem.
  • 4 Marinirano meso lagano otresite, uvaljajte u oštro brašno i na zagrijanom maslacu ispržite sa svih strana.
  • 5 Podlijte bijelim vinom, kratko propirjajte, pa dodajte goveđi temeljac, zalijte toplom vodom (oko 500 ml) i pirjajte oko 10 minuta.
  • 6 Kad meso omekša, dodajte cijele i zdrobljene kestene i sve zajedno pirjajte 5 minuta.
  • 7 Na kraju dodajte vrhnje, jednu žlicu Vegete i kratko prokuhajte.

Savjet

Na isti način možete pripremiti odreske od teletine, junetine ili divljači.

Posluživanje

Poslužite narezano na medaljone s kuhanom tjesteninom ili njokima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 498.11 62 62
Kalcij mg 107.64 11 11
Kalij mg 1202.65 33 33
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 21.98 157 110
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 542.85 14 11
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 48.44 - -
Vlakna g 7 - -
Ugljikohidrati g 48.06 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.16 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 8.8 - -
- zasićene masne kiseline g 11.92 - -
Masti g 24.94 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke