Meni Search

Gladan kao vuk

Svinjski medaljoni s kestenima

Janjetina s medom od kadulje
Špageti s tikvicama
Sočna Wellington pečenka
Mladi krumpir s ajvarom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina u pivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slatko twist pile
Pileća prsa iz pećnice
Kotlovina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Teleći savici u umaku od grejpa
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fino varivo v loncu
Odresci u paketiću
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramstek s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Macho hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Pureći hamburger
Rebarca s grilla
Biftek rolice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Puretina s jabukom iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Govedina s lukom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slasni BBQ burgeri
Mesna rolada u tijestu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Polpete od oslića
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Punjena pečenka u vinu
Neobične punjene paprike
Tuna burger
Vegetarijanski čips
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Ciganski odrezak
Sarma sa suhim mesom
Svinjski kotleti s povrćem
Punjeni kelj s plodovima mora
Janjetina s bižima
Fino začinjena piletina
Vratina s roštilja
Pašticada s njokima
Pileća krilca s roštilja
Gorički povrtni lonac
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrenovke u panceti
Skandinavske rolice s cimetom
Španjolski migas s bundevom
Varivo od kelja i teletine
Odresci s umakom od kupina
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje pikant
Pileća prsa s crnim tartufom
Fish&Chips u tortilji
Slatki lungić
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Patka s mlincima
Harrisa janjetina s limunom
Pikantni gulaš
Quiche od bundeve, sira i luka
Mesne okruglice u umaku
Sočna rebarca
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pureća rolada s mlincima
Piletina u egzotičnom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Miješani grill
Meso u woku na indonezijski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Medaljoni s kestenovim pireom i bijelim vinom idealno je jelo za jesenske dane, a uz domaću tjesteninu bit će to nezaboravan obrok.

Sastojci

300 g kestena
800 g svinjskog filea
1 žlica Senfa Rustica Podravka
6 zrna Crnog papra mljevenog Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
1 manja grančica ružmarina
80 g luka
2 češnja češnjaka
50 g oštrog brašna Podravka
50 g maslaca
50 ml bijelog vina
1 Goveđi temeljac Podravka
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Kestene skuhajte u blago slanoj vodi i ogulite ih. Polovicu kestena zdrobite, a pola ostavite u komadu.
  • 2 Meso očistite od žilica, operite i posušite papirnatim ubrusom. Premažite ga senfom, dodajte papar u zrnu, lovorov list, natrgani ružmarin, luk narezan na ploške i na listiće narezani češnjak.
  • 3 Poklopite te pustite da odstoji u hladnjaku najmanje 24 sata. Meso možete lagano preliti uljem.
  • 4 Marinirano meso lagano otresite, uvaljajte u oštro brašno i na zagrijanom maslacu ispržite sa svih strana.
  • 5 Podlijte bijelim vinom, kratko propirjajte, pa dodajte goveđi temeljac, zalijte toplom vodom (oko 500 ml) i pirjajte oko 10 minuta.
  • 6 Kad meso omekša, dodajte cijele i zdrobljene kestene i sve zajedno pirjajte 5 minuta.
  • 7 Na kraju dodajte vrhnje, jednu žlicu Vegete i kratko prokuhajte.

Savjet

Na isti način možete pripremiti odreske od teletine, junetine ili divljači.

Posluživanje

Poslužite narezano na medaljone s kuhanom tjesteninom ili njokima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 498.11 62 62
Kalcij mg 107.64 11 11
Kalij mg 1202.65 33 33
Pantotenska kiselina mg 2.23 32 32
Niacin mg 21.98 157 110
Vitamin D μg 35.12 18 18
Vitamin A μg 542.85 14 11
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 48.44 - -
Vlakna g 7 - -
Ugljikohidrati g 48.06 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.16 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 8.8 - -
- zasićene masne kiseline g 11.92 - -
Masti g 24.94 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke