Meni Search

Fitness freak

Tagliatelle s pečenim povrćem

Mirisni prilog iz pećnice
Salata s okruglicama od sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mediteranski špageti
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Pikantne grickalice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata od tune i povrća
Rolice od blitve
Osvježavajući smoothie
Špageti s acetom balsamicom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Crveno ljetno varivo
Mediteranska rapsodija
Rižoto s tri vrste gljiva
Grčka seljačka salata
Tjestenina mediterana
Cartoccio od bijele ribe
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Lignje s povrćem i smokvama
Pita s crnim pivom
Ljubavne šurlice
Rižoto na španjolski način
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Juha od bundeve s jabukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata od quinoe i povrća
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Kozice s rižom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Caponata alla Podravka
Ljetni ražnjići
Ljetna pileća salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Vol-au-vent s gljivama
Krem juha od tikvica
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Salata s mora
Salata s neobičnim preljevom
Zapečena ricotta
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Topla salata barba Frane
Čarobna ljetna piletina
Dip od južnog voća
Energetske kuglice s kurkumom
Grill povrće na salatu
Bruskete s povrćem
Brzo jelo od teletine i povrća
Brzi detoks doručak
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Kokošja juha s požirakima
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Rižoto s tunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Punjeni filet brancina
Popečci od bulgura s umakom
Salata sa skutom
Mediteranski grill
Beskvasne calzone
Riblja juha s Malte
Juha od kelja sa sirom
Bruskete od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Belgija - Salade Liégeoise
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjevene lignje
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marinirana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Palamida s čilijem i mangom
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Marokanska salata s cous-cousom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Zelena torta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Oslić s maslinama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Prilog od prokulica
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Čudotvorni čaj za detoks
Fina pikantna piletina
Raskošna ljetna tava
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Mješavina pečenog povrća poslužena uz mediteranske začine i popularnu tjesteninu idealna je za svakodnevni obrok.

Sastojci

250 g tjestenine tagliatelle
100 g ljubičastog luka
300 g patlidžana
400 g tikvica
200 g svježe crvene paprike
150 g komorača
150 g mini rajčica
3 češnja češnjaka
nekoliko listića bosiljka
200 g sira ricotta
125 ml maslinovog ulja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
2 žličice Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 U posudu za pečenje (35x20 cm) stavite na manje komade narezani luk i papriku narezanu na kocke.
  • 2 Komorač očistite, odstranite mu srednji tvrdi dio, pa ga narežite na manje komade. Tikvice prerežite po dužini, pa ih narežite na deblje ploške, a patlidžan narežite na kocke.
  • 3 U posudu k luku i paprici dodajte narezane tikvice, patlidžan, komorač i očišćene mini rajčice (veće prerežite na pola).
  • 4 Dodajte zgnječeni češnjak, popaprite, pospite Vegetom Mediteran, malo posolite, prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte.
  • 5 Po vrhu rasporedite sir ricotta i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C i pecite 30-ak minuta.
  • 6 Tagliatele stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte ih 6-8 minuta tako da ostanu blago al dente.
  • 7 Tjesteninu ocijedite, isperite pod mlazom hladne vode i pustite da se još malo ocijedi.

Savjet

Tjesteninu možete pomiješati s pečenim povrćem, preliti sa 400 g sjeckane rajčice i zapeći još 10-15 minuta.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite tagliatelle, a po njima rasporedite pečeno povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.8 45 45
Kalcij mg 453.55 45 45
Kalij mg 1008.18 27 27
Pantotenska kiselina mg 0.63 9 9
Niacin mg 5.68 41 28
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 4230.42 106 85
Sol g 0.47 0 0
Bjelančevine g 18.77 - -
Vlakna g 7.2 - -
Ugljikohidrati g 25.3 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.47 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 25.29 - -
- zasićene masne kiseline g 13.13 - -
Masti g 44.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke