Meni Search

Fitness freak

Tajlandska salata od rižinih rezanaca

Teriyaki piletina
Ljetna pileća salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od quinoe i povrća
Kokošja juha s požirakima
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Juha od bundeve s jabukom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Polpete od slanutka s kurkumom
Ljetni lungić
Salata sa skutom
Finska - Juha s lososom
Grill povrće na salatu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Prilog od prokulica
Salata od liganja
Popečci od tikvica
Vol-au-vent s gljivama
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mediteranski špageti
Bruskete od cvjetače
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Beskvasne calzone
Salata od pečene rotkvice sa medom
Energetske kuglice s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čudotvorni čaj za detoks
Caponata alla Podravka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s neobičnim preljevom
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina mediterana
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Topla salata barba Frane
Salata od tune i povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski grill
Rižoto s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Nadjevene lignje
Cous-cous s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Bruskete s povrćem
Osvježavajući smoothie
Popečci od cvjetače
Oslić s maslinama
Zapečena ricotta
Palamida s čilijem i mangom
Fina pikantna piletina
Mediteranska rapsodija
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Ljubavne šurlice
Juha od kelja sa sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Brzi detoks doručak
Popečci od bulgura s umakom
Povrtni ražnjići
Pita s crnim pivom
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s okruglicama od sira
Rolice od blitve
Zelena torta
Dip od južnog voća
Mirisni prilog iz pećnice
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Raskošna ljetna tava
Pikantne grickalice
Proljetno meso i povrće iz woka
Kozice s rižom
Špageti s acetom balsamicom
Krem juha od tikvica
Riblja juha s Malte
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prepustite se novim ukusima i približite daleke krajeve uz zanimljivu salatu od rižinih rezanaca, muscovado šećera i poprženog mesa.

Sastojci

250 g rižinih rezanaca
500 g ramsteka
200 g reckave salate
75 g svježih klica
100 g ljubičastog luka
1 limeta
50 ml soja umaka
1 žlica muscovado šećera
1 žlica sjemenki sezama
malo Vegeta Maestro chilija i soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Chili i sol

Chili i sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ramstek narežite na odreske debljine oko 2 cm. Pospite ih Vegetom pikant, još malo posolite i popaprite. Pospite ih sjemenkama sezama i dobro sve utrljajte u meso. Pustite ga da malo odstoji.
  • 2 U kipuću, blago posoljenu vodu dodajte rižine rezance, poklopite i uklonite s vatre. Pustite ih da odstoje 4-5 minuta, pa ih ocijedite.
  • 3 U manju posudu stavite soja umak, muscovado šećer i naribanu koricu i sok 1 limete. Stavite na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
  • 4 Ocijeđene rezance stavite u posudu, dodajte im na ploške narezani luk, klice i na manje komade narezanu reckavu salatu. Pospite chilijem s krupnom soli, popaprite, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.
  • 5 U teflonskoj ili keramičkoj, blago namašćenoj i dobro zagrijanoj tavi popržite meso po 4 minute sa svake strane.

Savjet

Meso nakon prženja izvadite na tanjur, prekrijte folijom i pustite da odstoji oko 5-10 minuta. Na taj način meso će ostati mekano i sočno.

 

Posluživanje

Ovako pečeno meso narežite na trake i poslužite uz salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 333.25 42 42
Kalcij mg 99.66 10 10
Kalij mg 626.08 17 17
Niacin mg 11.34 81 57
Vitamin D μg 15 8 8
Vitamin A μg 74.79 2 1
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 30.55 - -
Vlakna g 4.06 - -
Ugljikohidrati g 72.26 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.13 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.05 - -
Masti g 23.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke