Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tajlandska salata od rižinih rezanaca

Fileti lososa u finom umaku
Polupunjene paprike
Pureći hamburger
Male teleće pitice
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Crveno ljetno varivo
Mesna rolada u tijestu
Jakobove kapice s umakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Omlet s paprikom i kukuruzom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata sa skutom
Svinjski file s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Rosti
Riba u bijelom umaku
Juha od rikule i račića
Rižoto na španjolski način
Palamida s čilijem i mangom
Hrskava pileća krilca
Popečci od bulgura s umakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rajčica s kukuruzom
Piletina s nadjevom od ajvara
Špinatova juha s feta sirom
Pirjani kunić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina mediterana
Svinjska jetrica u umaku
Fiš paprikaš
Kobasica u pivu i pecivu
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečena ricotta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Prilog od prokulica
Hladna juha od avokada
Rižoto s tunom
Riža s tunom
Slatki lungić
Kotleti u pivskom umaku
Piletina na tajlandski način
Dalmatinske polpete
Pohani zamotuljci
Piletina s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i krastavaca
Salata s mora
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina u finom umaku
Krumpir u košuljici
Grill vratina u sendviču
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada
Pohane paprike
Špageti s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prepustite se novim ukusima i približite daleke krajeve uz zanimljivu salatu od rižinih rezanaca, muscovado šećera i poprženog mesa.

Sastojci

250 g rižinih rezanaca
500 g ramsteka
200 g reckave salate
75 g svježih klica
100 g ljubičastog luka
1 limeta
50 ml soja umaka
1 žlica muscovado šećera
1 žlica sjemenki sezama
malo chilija s krupnom soli Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
sol
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ramstek narežite na odreske debljine oko 2 cm. Pospite ih Vegetom pikant, još malo posolite i popaprite. Pospite ih sjemenkama sezama i dobro sve utrljajte u meso. Pustite ga da malo odstoji.
  • 2 U kipuću, blago posoljenu vodu dodajte rižine rezance, poklopite i uklonite s vatre. Pustite ih da odstoje 4-5 minuta, pa ih ocijedite.
  • 3 U manju posudu stavite soja umak, muscovado šećer i naribanu koricu i sok 1 limete. Stavite na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
  • 4 Ocijeđene rezance stavite u posudu, dodajte im na ploške narezani luk, klice i na manje komade narezanu reckavu salatu. Pospite chilijem s krupnom soli, popaprite, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.
  • 5 U teflonskoj ili keramičkoj, blago namašćenoj i dobro zagrijanoj tavi popržite meso po 4 minute sa svake strane.

Savjet

Meso nakon prženja izvadite na tanjur, prekrijte folijom i pustite da odstoji oko 5-10 minuta. Na taj način meso će ostati mekano i sočno.

 

Posluživanje

Ovako pečeno meso narežite na trake i poslužite uz salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 333.25 42 42
Kalcij mg 99.66 10 10
Kalij mg 626.08 17 17
Niacin mg 11.34 81 57
Vitamin D μg 15 8 8
Vitamin A μg 74.79 2 1
Sol g 0.6 0 0
Bjelančevine g 30.55 - -
Vlakna g 4.06 - -
Ugljikohidrati g 72.26 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.13 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 11.05 - -
Masti g 23.38 - -

Podijeli s prijateljima