Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Nadjevene lignje
Mediteranski špageti
Salata od liganja
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Ljetni ražnjići
Turske pizze
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Meksička party salata
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Ossobuco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Lignje s manistrom u škartocu
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina na kijevski način
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke