Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Nadjevene lignje
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Roštilj s umakom Romesco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Odresci od morskog psa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Viška pogača
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Hlebinska i pretepena juha
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kaštelanski makaruni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Okruglice u umaku od rajčice
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Špageti s ribom
Belgija - Salade Liégeoise
Kuhano meso s umakom od hrena
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
Povrtni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi trokuti
Turske pizze
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Ossobuco
Sočni pureći ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vege odresci s marinadom
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Grickalica slanutak iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke