Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Kroketi od piletine
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje s lignjama
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Miješani grill
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Fina pikantna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Hlebinska i pretepena juha
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke