Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Ossobuco
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Lazanje s lignjama
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Odresci od morskog psa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Turske pizze
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina na kijevski način
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Mini shepherd's pie
Hlebinska i pretepena juha
Špageti s ribom
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Lagana sarma
Pileći bataci s umakom od luka
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Miješani grill
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Viška pogača
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke