Meni Search

Superman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa iz pećnice
Špageti mediteraneo
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Macho hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjevene lignje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Pašticada s njokima
Kokošja juha s požirakima
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Teriyaki piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek i salata s roštilja
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s grila
Koprivnički odojak
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Tjestenina u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Dječje lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Pureća rolada s mlincima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke