Meni Search

Superman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete od cvjetače
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek i salata s roštilja
Grill vratina u sendviču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Macho hamburger
Pašticada s njokima
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Tuna burger
BBQ cheeseburger
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina u finom umaku
Piletina s kozjim sirom
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatka patka
Kokošja juha s požirakima
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u aromatičnom omotaču
Koprivnički odojak
Manastirski đuveč
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke