Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Brudet
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena teleća prsa
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Pašticada voli penne a ti mene
Pogača sa sardinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bouillabaisse
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Energetske kuglice s kurkumom
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Lignji po gosposki
Brancinovo oko
Rebarca s grilla
Gulaš od oslića i povrća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Marinirane srdele
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke