Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Tuna burger
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Riblji ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
BBQ cheeseburger
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Brudet
Pašticada voli penne a ti mene
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke