Meni Search

Superwoman

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Hrskavi trokuti
Brudet
Rebarca s graškom
Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Punjena teleća prsa
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Pogača sa sardinom
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignji po gosposki
Bruskete s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje u tavi
Slatka patka
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bakalar s krumpirom
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića cijelog
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Muškatni oraščić cijeli

Muškatni oraščić cijeli

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke