Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Teleći odresci s punjenim šampinjonima

Pečena piletina s limunom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Srneći file na salatu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Riža s tunom
Špageti s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od rikule i račića
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Pileći štapići u ketchupu
Pohani zamotuljci
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kotleti u pivskom umaku
Grčka seljačka salata
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u košuljici
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Popečci od bulgura s umakom
Sočna aromatična torta
Kobasica u pivu i pecivu
Pileća krilca s Coca-Colom
Čarobni štapići
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Papreni tart s marelicama
Prežgana juha
Caponata alla Podravka
Hrskava pileća krilca
Mesna rolada u tijestu
Pureći hamburger
Jakobove kapice s umakom
Slatki lungić
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Dalmatinske polpete
Senf s paprikama
Ražnjići od lososa
Empanade s pestom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pirjani kunić
Špinatova juha s feta sirom
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pašticada
Tjestenina mediterana
Hladna juha od avokada
Zapečena ricotta
Palamida s čilijem i mangom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Rosti
Male teleće pitice
Prilog od prokulica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina u finom umaku
Gulaš od gljiva
Vegetina enchilada
Riba u bijelom umaku
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
Piletina na tajlandski način
Rajčica s kukuruzom
Salata sa skutom
Pohane paprike
Fiš paprikaš
Salata od tune i krastavaca
Svinjski file s povrćem
Polupunjene paprike
Salata od liganja
Svinjska jetrica u umaku
Piletina s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Švicarska juha sa sirom
Energetske kuglice s kurkumom
Cipar - Lungić na ciparski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleći odresci kao jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa, u punjenim će gljivama dobiti dostojnu “kompaniju”. Iako jelo na prvu djeluje pomalo složeno, upravo se u njegovoj jednostavnosti očituje ljepota.

Sastojci

3 teleća odreska (450 g)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
300 g većih šampinjona
100 g gorgonzole
½ žličice naribanog Muškatnog oraščića cijelog Podravka
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica krušnih mrvica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe45 min

  • 1 Teleće odreske lagano potucite batom, pospite Vegetom i pecite na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svake strane oko 10 minuta.
  • 2 Šampinjone očistite i odvojite klobuke od stručaka. Stručke narežite na manje komadiće, kratko ih popecite na malo maslaca pa ih pomiješajte s gorgonzolom narezanom na kockice.
  • 3 Tom mješavinom napunite klobuke, složite ih u nauljeni pleh, pospite muškatnim oraščićem, krušnim mrvicama i zalijte slatkim vrhnjem.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Savjet

Ako ne želite puniti šampinjone, možete ih samo kratko popeći, dodati vrhnje i gorgonzolu pa prokuhati umak.

Posluživanje

Teleće odreske s punjenim šampinjonima poslužite s pireom od krumpira i zelenom salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 631 79 79
Kalcij mg 258 26 26
Kalij mg 1039 28 28
Niacin mg 25 179 125
Vitamin E mg 3 14 14
Vitamin D μg 130 65 65
Vitamin A μg 1522 38 30
Sol g 3.79 0 0
Bjelančevine g 43 - -
Vlakna g 8 - -
Ugljikohidrati g 8 - -
Masti g 55 - -

Podijeli s prijateljima