Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Bruskete s povrćem
Marinirane srdele
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Hrskavo pečeno pile
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblji ražnjići
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena teleća prsa
Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Gulaš od oslića i povrća
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Tuna burger
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignji po gosposki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Brudet
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Blagdanska rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke