Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slatka patka
Ramstek s povrćem
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Lignji po gosposki
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Bouillabaisse
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brudet
Pogača sa sardinom
Srneći file na salatu
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u pivu
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Pileći gulaš
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Brancinovo oko
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Bakalar s krumpirom
Sočni pureći ražnjići
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Svinjski file s grila
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Hrskavo pečeno pile
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke