Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Sendvič s avokadom
Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ossobuco
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Viška pogača
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Meso s repom
Lazanje s lignjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Kroketi od piletine
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Rolice od blitve
Lagana sarma
Fish&Chips u tortilji
Pirjani kunić
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brusketa s avokadom
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Miješani grill
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill povrće na salatu
Turske pizze
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Hlebinska i pretepena juha
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke