Meni Search

Ful nabrijana

Teleći odresci u umaku od višanja

Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Martinjska guska s hajdinom kašom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Vege odresci s marinadom
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Turske pizze
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Popečci od tikvica
Ossobuco
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Lagana sarma
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Meso s repom
Aromatizirani kruh
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mirisna pečenka
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke