Meni Search

Superman

Teleći odresci u umaku od višanja

Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Pileća prsa iz pećnice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Ramstek i salata s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Pureća rolada s mlincima
Nadjevene lignje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mljevenim mesom
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Finska - Juha s lososom
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kokošja juha s požirakima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Koprivnički odojak
Rebarca s grilla
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke