Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Velika Britanija - Pastirska pita
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Male teleće pitice
Piletina u pivu
Marinirane srdele
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Slatka patka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Punjena teleća prsa
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bakalar s krumpirom
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Bouillabaisse
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Riblji ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Finska - Juha s lososom
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Bruskete od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dječje lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke