Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Punjena teleća prsa
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pogača sa sardinom
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Male teleće pitice
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Pureća rolada s mlincima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Brudet
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Lignji po gosposki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke