Meni Search

Superwoman

Teleći odresci u umaku od višanja

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Finska - Juha s lososom
Brudet
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Riblji ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u blagdanskom raspoloženju uz ovo fino jelo u crnom vinu s višnjama.

Sastojci

800 g telećih odrezaka
50 g maslaca
Crni papar mljeveni Podravka
150 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka
2 žličice smeđeg šećera
100 ml crnog vina
1 žličica Gusnella Dolcela
1 žlica Vegete
Za prilog od prosa:
200 g Prosene kaše Podravka
100 g Špinata smrznutog Podravka
20 g maslaca
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Teleće odreske potucite i pospite Vegetom.
  • 2 Popecite ih na zagrijanom maslacu s obje strane te ih izvadite iz tave.
  • 3 Na preostalu masnoću dodajte smeđi šećer te nakon što se malo karamelizira, dodajte i ocijeđene višnje iz kompota.
  • 4 Podlijte s crnim vinom pa kada prokuha vratite odreske u umak.
  • 5 Po potrebi dolijte još malo vode i kuhajte 10 minuta.
  • 6 Na kraju začinite paprom i soli, umiješajte malo razmućenog Gusnella da ugusti umak.
  • 7 Za prilog proso najprije malo popržite na maslacu te pirjajte uz podlijevanje vrućom vodom.
  • 8 Dodajte špinat i uz miješanje otopite.
  • 9 Pirjani proso posolite i pustite da upije svu tekućinu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 598.39 75 75
Kalcij mg 48.84 5 5
Kalij mg 1069.96 29 29
Pantotenska kiselina mg 2.84 41 41
Vitamin D μg 33.8 17 17
Vitamin A μg 1295.6 32 26
Sol g 2.88 0 0
Bjelančevine g 48.5 - -
Vlakna g 5.63 - -
Ugljikohidrati g 52.89 - -
Masti g 21.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke