Meni Search

Ful nabrijana

Teleći savici u umaku od grejpa

Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Meso s repom
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Piletina laganini
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje s lignjama
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci od morskog psa
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Lignje s manistrom u škartocu
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Umak od limete (Molho de limao)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ossobuco
Grdobina s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Lungić s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Irska janjetina
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fini gulaš od gljiva
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke