Meni Search

Superwoman

Teleći savici u umaku od grejpa

Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Marinirane srdele
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Bouillabaisse
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Brudet
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pureća rolada s mlincima
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Riblji ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Pašticada voli penne a ti mene
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavi trokuti
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke