Meni Search

Superwoman

Teleći savici u umaku od grejpa

Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski gulaš
Srneći file na salatu
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Pureća rolada s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata s mljevenim mesom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Finska - Juha s lososom
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena teleća prsa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Manastirski đuveč
Lignji po gosposki
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke