Meni Search

Leptirići u trbuhu

Teleći savici u umaku od grejpa

Lignje punjene crvenim radićem
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Paprene pogačice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rižoto tortice
Polpete od slanutka s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Rižoto s tunom
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Oslić s maslinama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slatko twist pile
Dip od južnog voća
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Salata s pečenim povrćem
Popečci od cvjetače
Punjeni filet brancina
Voćna juha od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Zapečena ricotta
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Voćna salata s piletinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s pistacijama
Brownie s kajenskim paprom
Pizza s tunom
Sočna Wellington pečenka
Ljubavne šurlice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Raskošna ljetna tava
Pizza sirni jastučići
Palačinke s nadjevom od riže
Riblja juha s Malte
Meksička party salata
Hrskavi krumpir iz pećnice
Penne s radičem
Odresci s umakom od kupina
Jakobove kapice s umakom
Odresci u paketiću
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Salata od tune i povrća
Popečci od bulgura s umakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantni gulaš
Povrtni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Biftek rolice
Piletina s mascarponeom
Juha od kelja sa sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s acetom balsamicom
Papreni tart s marelicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zapečeni poriluk
Pileća krilca s Coca-Colom
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Tjestenina mediterana
Košarice od lisnatog tijesta
Pečene banane s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kozice s rižom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Švicarska juha sa sirom
Punjena pečenka u vinu
Finska - Juha s lososom
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Krem juha od tikvica
Piletina u aromatičnom omotaču
Puretina s jabukom iz pećnice
Vol-au-vent s gljivama
Male teleće pitice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Špageti mediteraneo
Bruskete s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Grčka seljačka salata
Biftek u zelenom papru
Salata s neobičnim preljevom
Nadjevene lignje
Slatki ostaci s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Dječje lazanje
Caponata alla Podravka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisni prilog iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Krumpir u košuljici
Dalmatinska simfonija
Pileća prsa u umaku od naranče
Meso u woku na indonezijski način
Salata s mora
Srneći file na salatu
Lignje i tikvice na štapiću
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zamotuljak bogat mrkvom, špinatom, maslinama i kuhanom šunkom kombinacija je koja uz dodatak egzotičnog okusa grejpa nudi potpuno iznenađenje našem nepcu.

Sastojci

4 veća teleća odreska (oko 600 g)
20 g maslaca
60 g mrkve
70 g špinata
1 žlica nasjeckanog peršina
40 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
100 g kuhane šunke
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
300 ml vode
200 ml Passate Podravka
2 žličice Vegete pikant
50 ml ocijeđenog soka grejpa

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Teleće odreske istucite da budu tanki i veliki.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte sitno nasjeckanu mrkvu, kratko popecite te dodajte nasjeckani list špinata i još kratko popecite i maknite s vatre.
  • 3 Umiješajte sitno nasjeckani peršin i masline, narezanu šunku, pa promiješajte.
  • 4 Na odreske stavite ¼ nadjeva i savijte pa omotajte kuharskim koncem.
  • 5 Savijene odreske popecite na zagrijanom ulju s obje strane.
  • 6 Dodajte sitno nasjeckani luk i sve zajedno popecite.
  • 7 Zalijte vodom, dodajte passatu i Vegetu ljuta paprika mix.
  • 8 Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje i okretanje da dobijete umak, a meso omekša (30-40 minuta).
  • 9 Pri kraju umiješajte sok svježe ocijeđenog grejpa.

Savjet

Količinu grejpa odredite prema vlastitom ukusu, a pred kraj kuhanja možete dodati i narezanu koricu grejpa, a umak po potrebi ugustite Gussnelom.

Posluživanje

Meso s umakom poslužite toplo uz pire krumpir i salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 89.7 30 22
Fosfor mg 436.44 55 55
Kalcij mg 58.47 6 6
Kalij mg 1322.06 36 36
Niacin mg 23.6 169 118
Vitamin D μg 23.8 12 12
Vitamin A μg 6957.26 174 139
Bjelančevine g 38.99 - -
Vlakna g 3.32 - -
Ugljikohidrati g 15.72 - -
Masti g 25.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke