Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Marinirana piletina s roštilja
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Turske pizze
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Lignje s manistrom u škartocu
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Odresci od morskog psa
Blagdanska rolada
Meso s repom
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Pizza s tunom
Viška pogača
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Hlebinska i pretepena juha
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Lagana sarma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke