Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Kobasica u pivu i pecivu
Pečena piletina s limunom
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Čarobna ljetna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Lazanje s lignjama
Meksička party salata
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Turske pizze
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Viška pogača
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Meso s repom
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ossobuco
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke