Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Miješani grill
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Okruglice u umaku od rajčice
Ossobuco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s ribom
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci od morskog psa
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Aromatizirani kruh
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Ražnjići od lososa
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Viška pogača
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Turske pizze
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Hlebinska i pretepena juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice
Meso s repom
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke