Meni Search

Okrećem novi list

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Prilog od prokulica
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Salata s neobičnim preljevom
Sočna Wellington pečenka
Mirisni prilog iz pećnice
Žuti medaljoni
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći gulaš
Pečena piletina s limunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Bugarska pita od krumpira
Zimski punč
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata od quinoe i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižini ravioli s mozzarellom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Roštilj s umakom Romesco
Lignje punjene crvenim radićem
Zapečena ricotta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Rolice od soma
Rezanci s krušnim mrvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohana skuta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rosti
Pirjani kunić
Čarobni štapići
Piletina s pistacijama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileća prsa iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna rebarca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Crveno ljetno varivo
Papreni tart s marelicama
Piletina s mascarponeom
Rižoto tortice
Ražnjići od lososa
Goveđa rebarca sa zeljem
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Popečci od bulgura s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Kozice s rižom
Voćna juha od višanja
Juha od bundeve s jabukom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje i tikvice na štapiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetina enchilada
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata od tune i povrća
Krumpir u košuljici
Uzbudljivi kolač od blitve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rolice od blitve
Ljubavne šurlice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Raskošna ljetna tava
Janjetina na padelu
Pohane paprike
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mini lazanje
Empanade s pestom
Lignje na šumskom rižotu
Caponata alla Podravka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grill povrće na salatu
Senf s paprikama
Mesne okruglice u umaku
Cous-cous s povrćem
Vege odresci s marinadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna aromatična torta
Salata u košaricama od parmezana
Sočna pureća rolada
Govedina s lukom
Španjolski migas s bundevom
Salata s mora
Rižoto s tunom
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke