Meni Search

Lagana depra

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina u finom umaku
Španjolski migas s bundevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Zimski punč
Ciganski odrezak
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Piletina na tajlandski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Dječje lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Salata od quinoe i povrća
Fino varivo v loncu
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata s okruglicama od sira
Švicarska juha sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Dalmatinska simfonija
Slasni BBQ burgeri
Osvježavajuća juha od krastavaca
Bugarska pita od krumpira
Hrskave tortice od krumpira
Dagnje na buzaru
Grčka seljačka salata
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od tune i krastavaca
Rebarca s grilla
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Piletina s mascarponeom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni poriluk
Punjene tikve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Juha od rikule i račića
Salata sa skutom
Uskršnja šunka na zabavan način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s povrćem
Pečena janjetina s bademima
Sunčani užitak mediterana
Polupunjene paprike
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ Steak & chips
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s crnim pivom
Kineska juha s račićima i gljivama
Govedina s lukom
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marokanska salata s cous-cousom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrenovke u panceti
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohane paprike
Piletina s pistacijama
Pohana skuta
Juha od kelja sa sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto na španjolski način
Piletina u finom mediteranskom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Senf s paprikama
Piletina s povrćem
Caponata alla Podravka
Grill vratina u sendviču
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s acetom balsamicom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Crveno ljetno varivo
Riblja juha s Malte
Riba u bijelom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Voćna salata s piletinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rosti
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pečena piletina s limunom
Salata s neobičnim preljevom
Teriyaki piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od bulgura s umakom
Piletina sa šafranom
Empanade s pestom
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Povrtni lonac
Teletina s pirjanim povrćem
Biftek rolice
Marinirano svinjsko pečenje
Prežgana juha
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mladi krumpir s ajvarom
Slatki lungić
Zabavni kineski ravioli
Sočna aromatična torta
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Svinjski gulaš
Singapurski ljuti omlet
Mediteranska rapsodija
Fina pikantna piletina
Rižoto s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileća krilca s Coca-Colom
Riža s tunom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto tortice
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Glazirana patka s umakom od jabuka
File steak na povrću
Voćna juha od višanja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke