Meni Search

Lagana depra

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dagnje na buzaru
Marokanska salata s cous-cousom
Pita s crnim pivom
Grčka seljačka salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od rikule i račića
Juha od kelja sa sirom
Pohani tofu s povrćem
BBQ Steak & chips
Polupunjene paprike
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Prežgana juha
Slasni BBQ burgeri
Pečena janjetina s bademima
Španjolski migas s bundevom
Nadjevene lignje
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Bugarska pita od krumpira
Salata s okruglicama od sira
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Singapurski ljuti omlet
Riba u bijelom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rižoto s tunom
Rajčica s kukuruzom
Dalmatinska simfonija
Riblja juha s Malte
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ciganski odrezak
Voćna salata s piletinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kineska juha s račićima i gljivama
Zimski punč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatki lungić
Hrskave tortice od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Marinirana piletina s roštilja
Piletina s povrćem
Punjene tikve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Pohana skuta
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina u finom mediteranskom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Dječje lazanje
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Marinirano svinjsko pečenje
Juha od bundeve s jabukom
Palamida s čilijem i mangom
Popečci od bulgura s umakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Rosti
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti na kineski način
Biftek rolice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fino varivo v loncu
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Rebarca s grilla
Hrenovke u panceti
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Senf s paprikama
Špinatova juha s feta sirom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni poriluk
Mediteranska rapsodija
Švicarska juha sa sirom
Pohani zamotuljci
Riža s tunom
Cous-cous s povrćem
Pohane paprike
Zabavni kineski ravioli
Juha od gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna aromatična torta
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Povrtni ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Caponata alla Podravka
Govedina s lukom
Pileći štapići u ketchupu
Salata s neobičnim preljevom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Piletina na tajlandski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sunčani užitak mediterana
File steak na povrću
Grdobina u pikantnoj šalši
Teriyaki piletina
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Pileća prsa iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Salata sa skutom
Piletina s pistacijama
Rižoto tortice
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i krastavaca
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od quinoe i povrća
Empanade s pestom
Svinjski gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižoto na španjolski način
Kuhana govedina s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke