Meni Search

Lagana depra

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Piletina Kiev
Mesne okruglice
Piletina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Rosti
Crveno ljetno varivo
Palamida s čilijem i mangom
Španjolski migas s bundevom
Grčka seljačka salata
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Dagnje na buzaru
Mediteranska rapsodija
Teletina s pirjanim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Riblja juha s Malte
Odresci u umaku s češnjakom
Voćna salata s piletinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanski rižoto s bakalarom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Polupunjene paprike
Riža s tunom
Nadjevene lignje
Sočna aromatična torta
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići od lososa
Sunčani užitak mediterana
Marinirana piletina s roštilja
Pita s crnim pivom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od kelja sa sirom
Dip od južnog voća
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti na kineski način
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ Steak & chips
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Senf s paprikama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pohana skuta
Osvježavajuća juha od krastavaca
Fino varivo v loncu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špinatova juha s feta sirom
Juha od bundeve s jabukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s pistacijama
Meksička party salata
Slatki lungić
Lungić s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Hrenovke u panceti
Povrtni lonac
Govedina s lukom
Marinirano svinjsko pečenje
Pileći štapići u ketchupu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Ciganski odrezak
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s mascarponeom
Empanade s pestom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena janjetina s bademima
Caponata alla Podravka
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rižoto na španjolski način
Mirisni prilog iz pećnice
Povrtni ražnjići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Čarobna ljetna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Fina pikantna piletina
Salata od tune i krastavaca
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskave tortice od krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina na tajlandski način
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni poriluk
Rižoto tortice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata od quinoe i povrća
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileća prsa iz pećnice
Salata s okruglicama od sira
Mladi krumpir s ajvarom
Biftek rolice
File steak na povrću
Salata sa skutom
Singapurski ljuti omlet
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rebarca s grilla
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od gljiva
Kuhana govedina s umakom od hrena
Švicarska juha sa sirom
Tjestenina u finom umaku
Finska - Juha s lososom
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata s cous-cousom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Cous-cous s povrćem
Zimski punč
Popečci od bulgura s umakom
Punjene tikve
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od rikule i račića
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pečena piletina s limunom
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dalmatinska simfonija
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti s acetom balsamicom
Bugarska pita od krumpira
Pileća krilca s Coca-Colom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke