Meni Search

Superman

Teriyaki piletina

Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa sezonskim povrćem
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Macho hamburger
Kokošja juha s požirakima
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s kozjim sirom
Ramstek i salata s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada s njokima
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Koprivnički odojak
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na japanski način jelo je koje će izvući sunce u vaš dan uz finu pikantnih začina u kombinaciji s medom.

Sastojci

600 g otkoštenih pilećih zabataka
200 g crvene paprike
200 g zelene paprike
300 g komorača
3 mlada luka
2 češnja češnjaka
150 g Riže okruglo zrno
100 ml soya umaka
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice jabučnog octa
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Šareni papar zrno

Šareni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ju i ostavite sa strane na toplom.
  • 2 U manju posudu (manji wok) ulijte soja umak, jabučni ocat, dodajte med, pa kad zakuha na laganoj vatri, kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  • 3 Pileće zabatke pospite Vegetom pikant i stavite ih u veći wok na 2 žlice dobro zagrijanog ulja. Popržite ih do lijepe zlatnožute boje, pa ih prebacite u posudu s teriyaki umakom. Stavite ih na laganu vatru i kuhajte još 5-6 minuta.
  • 4 U veći wok u kojem ste pekli meso dodajte preostalu 1 žlicu ulja, pa kad se dobro zagrije dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na prutiće i očišćeni komorač narezan na manje komade (ploške).
  • 5 Kratko popržite da malo omekšaju, pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće, nasjeckani češnjak, posolite i popaprite. Još kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 6 Zabatke izvadite iz umaka i narežite na komadiće veličine zalogaja, a umak prelijte u manju posudu.

Savjet

Češnjak možete zamijeniti 1 žličicom mljevenog đumbira.

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu i poprženo povrće.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke