Meni Search

Superman

Tjestenina fuži s tartufima

Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Macho hamburger
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Meksička party salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete od cvjetače
Nadjevene lignje
Piletina s nadjevom od ajvara
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina sa šafranom
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Pašticada s njokima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina u finom umaku
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Manastirski đuveč
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Koprivnički odojak
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

Za fuže:
400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
1 žlica ulja
2 žlice bijelog vina
sol
Za umak:
100 g maslaca
50 g tartufa
1 žlica nasjeckanog peršina
50 ml bijelog vina
½ žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za posluživanje:
40 g naribanog sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

Za fuže:

  • 1 Brašnu dodajte jaja, ulje, vino i sol te s malo vode umijesite čvrsto tijesto.
  • 2 Tijesto tanko razvaljajte pa izrežite na trake širine 3-4 cm, a njih zatim na kvadratiće također širine 3-4 cm.
  • 3 Fuže oblikujte tako da svakom kvadratiću preklopite suprotne krajeve jedan preko drugog i pritisnite ih prstom da bi dobro prionuli jedan uz drugi.
  • 4 Fuže stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu.

Za umak:

  • 1 Maslacu dodajte naribane tartufe, peršin, vino, Vegetu, papar i kad zavrije umiješajte ocijeđene fuže.

Savjet

Jelo kod serviranja poslužite s naribanim tartufima (crnim ili bijelim).

Posluživanje

Sve pospite naribanim sirom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke