Meni Search

Fitness freak

Tjestenina mediterana

Salata od tune i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Energetske kuglice s kurkumom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Popečci od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Pita s crnim pivom
Riblja juha s Malte
Caponata alla Podravka
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto s tri vrste gljiva
Mediteranski grill
Salata od liganja
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranska rapsodija
Grill povrće na salatu
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Crveno ljetno varivo
Kozice s rižom
Punjeni filet brancina
Kineska juha s račićima i gljivama
Popečci od tikvica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata sa skutom
Zelena torta
Krem juha od tikvica
Piletina u finom mediteranskom umaku
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ljubavne šurlice
Juha od kelja sa sirom
Rolice od blitve
Vol-au-vent s gljivama
Lignje na šumskom rižotu
Salata s neobičnim preljevom
Kokošja juha s požirakima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski špageti
Čudotvorni čaj za detoks
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Brzi detoks doručak
Nadjevene lignje
Brzo jelo od teletine i povrća
Vege odresci s marinadom
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečena ricotta
Cartoccio od bijele ribe
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Palamida s čilijem i mangom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Juha od bundeve s jabukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Oslić s maslinama
Salata s mora
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polupunjene paprike
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Ražnjići od lososa
Beskvasne calzone
Špageti s acetom balsamicom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetna pileća salata
Dip od južnog voća
Topla salata barba Frane
Proljetno meso i povrće iz woka
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto s tunom
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Polpete od slanutka s kurkumom
Pikantne grickalice
Finska - Juha s lososom
Osvježavajući smoothie
Bruskete s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s okruglicama od sira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Marinirana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Prilog od prokulica
Grčka seljačka salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke