Meni Search

Fitness freak

Tjestenina mediterana

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Fina pikantna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill povrće na salatu
Salata s okruglicama od sira
Energetske kuglice s kurkumom
Mediteranski grill
Osvježavajući smoothie
Bruskete od cvjetače
Juha od kelja sa sirom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Cous-cous s povrćem
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Finska - Juha s lososom
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u finom mediteranskom umaku
Račići na posteljici od povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Mediteranska rapsodija
Špageti s acetom balsamicom
Popečci od bulgura s umakom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečena ricotta
Raskošna ljetna tava
Bruskete s povrćem
Vol-au-vent s gljivama
Nadjevene lignje
Salata s neobičnim preljevom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teriyaki piletina
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Pita s crnim pivom
Ljetna pileća salata
Dip od južnog voća
Rolice od blitve
Beskvasne calzone
Popečci od tikvica
Mirisni prilog iz pećnice
Riblja juha s Malte
Roštilj s umakom Romesco
Brzi detoks doručak
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Zelena torta
Brusketa s avokadom
Polpete od slanutka s kurkumom
Polupunjene paprike
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantne grickalice
Salata sa skutom
Rižoto na španjolski način
Popečci od cvjetače
Kozice s rižom
Salata od tune i povrća
Topla salata barba Frane
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uzbudljivi kolač od blitve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto s tunom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Palamida s čilijem i mangom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Caponata alla Podravka
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od bundeve s jabukom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ljubavne šurlice
Vege odresci s marinadom
Crveno ljetno varivo
Kokošja juha s požirakima
Prilog od prokulica
Ljetni ražnjići
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke