Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina mediterana

Pečena piletina s limunom
Rosti
Senf s paprikama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slatki lungić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Popečci od bulgura s umakom
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Jakobove kapice s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečena ricotta
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Salata sa skutom
Crveno ljetno varivo
Krumpir u košuljici
Pohane paprike
Salata od liganja
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Srneći file na salatu
Fiš paprikaš
Pašticada
Riža s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesna rolada u tijestu
Pohani zamotuljci
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Špageti s pistacijama
Piletina s kozjim sirom
Salata od tune i krastavaca
Pureći hamburger
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Cipar - Lungić na ciparski
Rižoto na španjolski način
Piletina na tajlandski način
Kotleti u pivskom umaku
Hladna juha od avokada
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s tunom
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Omlet s paprikom i kukuruzom
Caponata alla Podravka
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s pistacijama
Grdobina u pikantnoj šalši
Dalmatinske polpete
Špinatova juha s feta sirom
Svinjska jetrica u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grčka seljačka salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći štapići u ketchupu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Gulaš od gljiva
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Pileća krilca s Coca-Colom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima