Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina mediterana

Piletina s pistacijama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohane paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Gulaš od gljiva
Omlet s paprikom i kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Salata s mora
Pileći štapići u ketchupu
Grill vratina u sendviču
Salata sa skutom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s tunom
Salata od tune i krastavaca
Pirjani kunić
Špageti s pistacijama
Rosti
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Mesna rolada u tijestu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u košuljici
Sočni pureći ražnjići
Jakobove kapice s umakom
Vegetina enchilada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kotleti u pivskom umaku
Hladna juha od avokada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Fiš paprikaš
Voćna juha od višanja
Slatki lungić
Popečci od bulgura s umakom
Svinjska jetrica u umaku
Prilog od prokulica
Srneći file na salatu
Riža s tunom
Caponata alla Podravka
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Energetske kuglice s kurkumom
Street food kuglice
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kobasica u pivu i pecivu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pureći hamburger
Grill pirjana piletina s roštilja
Papreni tart s marelicama
Švicarska juha sa sirom
Rižoto na španjolski način
Zapečena ricotta
Piletina s kozjim sirom
Pašticada
Juha od rikule i račića
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Male teleće pitice
Polupunjene paprike
Hrskava pileća krilca
Grčka seljačka salata
Piletina na tajlandski način
Empanade s pestom
Belgija - Salade Liégeoise
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Senf s paprikama
Pileća krilca s Coca-Colom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani zamotuljci
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sočna aromatična torta
Crveno ljetno varivo
Špinatova juha s feta sirom
Dalmatinske polpete
Riba u bijelom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima