Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina mediterana

Svinjska jetrica u umaku
Prežgana juha
Riža s tunom
Senf s paprikama
Dalmatinske polpete
Pirjani kunić
Grčka seljačka salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir u košuljici
Omlet s paprikom i kukuruzom
Srneći file na salatu
Pečena piletina s limunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pohani zamotuljci
Piletina na tajlandski način
Pohane paprike
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Empanade s pestom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i krastavaca
Piletina s nadjevom od ajvara
Caponata alla Podravka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Papreni tart s marelicama
Rižoto s tunom
Juha od rikule i račića
Sočna aromatična torta
Rosti
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Zapečena ricotta
Slasni burger sa slaninom i sirom
Špageti s pistacijama
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od bulgura s umakom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto na španjolski način
Čarobni štapići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći štapići u ketchupu
Palamida s čilijem i mangom
Polupunjene paprike
Prilog od prokulica
Salata s mora
Mesna rolada u tijestu
Pileća krilca s Coca-Colom
Rajčica s kukuruzom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Riba u bijelom umaku
Švicarska juha sa sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina u finom umaku
Gulaš od gljiva
Pureći hamburger
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Jakobove kapice s umakom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s pistacijama
Fiš paprikaš
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Sočni pureći ražnjići
Špinatova juha s feta sirom
Hladna juha od avokada
Kotleti u pivskom umaku
Salata sa skutom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima