Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina mediterana

Slasni burger sa slaninom i sirom
Pirjani kunić
Dalmatinske polpete
Male teleće pitice
Pohane paprike
Rižoto na španjolski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečena ricotta
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina u finom umaku
Fiš paprikaš
Piletina s kozjim sirom
Caponata alla Podravka
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Pohani zamotuljci
Špageti s pistacijama
Krumpir u košuljici
Salata sa skutom
Piletina s nadjevom od ajvara
Popečci od bulgura s umakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Palamida s čilijem i mangom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kotleti u pivskom umaku
Mesna rolada u tijestu
Hrskava pileća krilca
Špinatova juha s feta sirom
Pureći hamburger
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s Coca-Colom
Hladna juha od avokada
Salata s mora
Svinjska jetrica u umaku
Senf s paprikama
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Salata od tune i krastavaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od gljiva
Slatki lungić
Rosti
Grill vratina u sendviču
Cipar - Lungić na ciparski
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prilog od prokulica
Piletina s pistacijama
Kobasica u pivu i pecivu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pašticada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grčka seljačka salata
Omlet s paprikom i kukuruzom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Crveno ljetno varivo
Rižoto s tunom
Rajčica s kukuruzom
Riža s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Piletina na tajlandski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Srneći file na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Juha od rikule i račića
Voćna juha od višanja
Jakobove kapice s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima