Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina mediterana

Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s kozjim sirom
Krumpir u košuljici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fiš paprikaš
Hrskava pileća krilca
Piletina s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i krastavaca
Grill pirjana piletina s roštilja
Palamida s čilijem i mangom
Grill vratina u sendviču
Polupunjene paprike
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prilog od prokulica
Piletina na tajlandski način
Pašticada
Salata od liganja
Pileći štapići u ketchupu
Sočna pureća rolada
Riža s tunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Voćna juha od višanja
Jakobove kapice s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s nadjevom od ajvara
Male teleće pitice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Mesna rolada u tijestu
Juha od rikule i račića
Gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Slatki lungić
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina u finom umaku
Salata s mora
Pohane paprike
Hladna juha od avokada
Senf s paprikama
Salata sa skutom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pečena piletina s limunom
Kotleti u pivskom umaku
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Zapečena ricotta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dalmatinske polpete
Špageti s pistacijama
Grčka seljačka salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rosti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fileti lososa u finom umaku
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Svinjska jetrica u umaku
Pureći hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cipar - Lungić na ciparski
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima