Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina mediterana

Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Salata od tune i krastavaca
Špageti s pistacijama
Pureći hamburger
Sočna pureća rolada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Belgija - Salade Liégeoise
Slasni burger sa slaninom i sirom
Zapečena ricotta
Hladna juha od avokada
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Polupunjene paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Caponata alla Podravka
Grill pirjana piletina s roštilja
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Salata sa skutom
Male teleće pitice
Rajčica s kukuruzom
Gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tunom
Jakobove kapice s umakom
Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sočni pureći ražnjići
Slatki lungić
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Juha od rikule i račića
Pohani zamotuljci
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Dalmatinske polpete
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjska jetrica u umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rosti
Pašticada
Pileća krilca s Coca-Colom
Kotleti u pivskom umaku
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fiš paprikaš
Riža s tunom
Mesna rolada u tijestu
Piletina na tajlandski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cipar - Lungić na ciparski
Riba u bijelom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prilog od prokulica
Pohane paprike
Piletina s pistacijama
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima