Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina mediterana

Male teleće pitice
Omlet s paprikom i kukuruzom
Svinjska jetrica u umaku
Salata s mora
Gulaš od gljiva
Fiš paprikaš
Pašticada
Grill vratina u sendviču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rajčica s kukuruzom
Pileći štapići u ketchupu
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina s pistacijama
Pureći hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krumpir u košuljici
Špageti s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dalmatinske polpete
Salata sa skutom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Riža s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Jakobove kapice s umakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohani zamotuljci
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečena ricotta
Caponata alla Podravka
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Juha od rikule i račića
Cipar - Lungić na ciparski
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Senf s paprikama
Pohane paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rosti
Kotleti u pivskom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Srneći file na salatu
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Piletina na tajlandski način
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto s tunom
Piletina s kozjim sirom
Hladna juha od avokada
Mesna rolada u tijestu
Crveno ljetno varivo
Palamida s čilijem i mangom
Špinatova juha s feta sirom
Polupunjene paprike
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Prilog od prokulica
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od tune i krastavaca
Tjestenina u finom umaku
Grčka seljačka salata
Pirjani kunić
Salata od liganja
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima