Meni Search

Okrećem novi list

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Pirjani kunić
Rižoto tortice
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Caponata alla Podravka
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polpete od slanutka s kurkumom
Ljubavne šurlice
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Polupunjene paprike
Mediteranski špageti
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Kozice s rižom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mesne okruglice u umaku
Savici sa špinatom i satricom od sira
Crveno ljetno varivo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Salata od tune i povrća
Zimski punč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Pohana skuta
Papreni tart s marelicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Salata s neobičnim preljevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata u košaricama od parmezana
Prilog od prokulica
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Salata od quinoe i povrća
Sočna rebarca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Goveđa rebarca sa zeljem
Raskošna ljetna tava
Prežgana juha
Vegetina enchilada
Ražnjići od lososa
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grill povrće na salatu
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od rikule i račića
Krumpir u košuljici
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Povrtni ražnjići
Govedina s lukom
Čarobni štapići
Male teleće pitice
Popečci od bulgura s umakom
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od soma
Rižini ravioli s mozzarellom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Uskršnja šunka na zabavan način
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Žuti medaljoni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Pohane paprike
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Voćna juha od višanja
Kineska juha s račićima i gljivama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Cous-cous s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Grčka seljačka salata
Sočna Wellington pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od bundeve s jabukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Rosti
Piletina s pistacijama
Bruskete od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Mesne okruglice
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa iz pećnice
Empanade s pestom
Rolice od blitve
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Juha od cvjetače i camemberta
Rižoto na španjolski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gladni ste? Želite fin i brzo pripremljen obrok? Ništa lakše! Malo tjestenine, rajčica i patlidžana uz pravi omjer začina i za 40 minuta moći ćete uživati u čarobnim okusima Mediterana.

Sastojci

300 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g patlidžana
300 g cherry rajčica
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 žličica Vegete pikant
sol
2 žlice narezanog bosiljka
Za posluživanje:
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane narezane na kockice.
  • 3 U tavi na preostalom zagrijanom ulju kratko popecite rajčice, dodajte šećer, protisnuti češnjak, jabučni ocat, Vegetu pikant, pečene patlidžane i malo posolite.
  • 4 Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i narezani bosiljak.

Posluživanje

Još toplo pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Male tajne

Za sočan umak možete na kraju dodati i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, a dodana Vegeta pikant dat će jelu cjelovit okus.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 130.43 43 33
Fosfor mg 227.31 28 28
Kalij mg 516.25 14 14
Niacin mg 7.45 53 37
Vitamin C mg 13.02 17 14
Vitamin E mg 3.04 14 14
Vitamin A μg 605.85 15 12
Sol g 2.29 0 0
Bjelančevine g 12.68 - -
Vlakna g 12.26 - -
Ugljikohidrati g 66.16 - -
Masti g 14.81 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke