Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Tjestenina mediterana
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od liganja
Male teleće pitice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pureći hamburger
Salata s mora
Prilog od prokulica
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Gulaš od gljiva
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina na tajlandski način
Rajčica s kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grčka seljačka salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Crveno ljetno varivo
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Srneći file na salatu
Juha od rikule i račića
Cipar - Lungić na ciparski
Zapečena ricotta
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Riža s tunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Kobasica u pivu i pecivu
Krumpir u košuljici
Sočni pureći ražnjići
Slatki lungić
Tjestenina u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fiš paprikaš
Piletina s kozjim sirom
Piletina s pistacijama
Hladna juha od avokada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jakobove kapice s umakom
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pohane paprike
Senf s paprikama
Rižoto na španjolski način
Palamida s čilijem i mangom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Caponata alla Podravka
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s Coca-Colom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Rosti
Špageti s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata sa skutom
Salata od tune i krastavaca
Pirjani kunić
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pašticada
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od bulgura s umakom
Dalmatinske polpete
Hrskava pileća krilca
Fileti lososa u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Svinjska jetrica u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gladni ste? Želite fin i brzo pripremljen obrok? Ništa lakše! Malo tjestenine, rajčica i patlidžana uz pravi omjer začina i za 40 minuta moći ćete uživati u čarobnim okusima Mediterana.

Sastojci

300 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g patlidžana
300 g cherry rajčica
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 žličica Vegete pikant
sol
2 žlice narezanog bosiljka
Za posluživanje:
naribani parmezan

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane narezane na kockice.
  • 3 U tavi na preostalom zagrijanom ulju kratko popecite rajčice, dodajte šećer, protisnuti češnjak, jabučni ocat, Vegetu pikant, pečene patlidžane i malo posolite.
  • 4 Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i narezani bosiljak.

Posluživanje

Još toplo pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Male tajne

Za sočan umak možete na kraju dodati i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, a dodana Vegeta pikant dat će jelu cjelovit okus.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 130.43 43 33
Fosfor mg 227.31 28 28
Kalij mg 516.25 14 14
Niacin mg 7.45 53 37
Vitamin C mg 13.02 17 14
Vitamin E mg 3.04 14 14
Vitamin A μg 605.85 15 12
Sol g 2.29 0 0
Bjelančevine g 12.68 - -
Vlakna g 12.26 - -
Ugljikohidrati g 66.16 - -
Masti g 14.81 - -

Podijeli s prijateljima