Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Slatki lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Tjestenina mediterana
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Rižoto na španjolski način
Pašticada
Grill vratina u sendviču
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjski file s povrćem
Hladna juha od avokada
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Dalmatinske polpete
Špageti s pistacijama
Polupunjene paprike
Rižoto s tunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani zamotuljci
Kotleti u pivskom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Zapečena ricotta
Popečci od bulgura s umakom
Crveno ljetno varivo
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Prilog od prokulica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Omlet s paprikom i kukuruzom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina na tajlandski način
Krumpir u košuljici
Salata od tune i krastavaca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Rosti
Fiš paprikaš
Male teleće pitice
Pileći štapići u ketchupu
Salata sa skutom
Senf s paprikama
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Caponata alla Podravka
Pohane paprike
Sočna pureća rolada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Gulaš od gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pirjani kunić
Juha od rikule i račića
Tjestenina u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Mesna rolada u tijestu
Pureći hamburger
Svinjska jetrica u umaku
Srneći file na salatu
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Jakobove kapice s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s pistacijama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gladni ste? Želite fin i brzo pripremljen obrok? Ništa lakše! Malo tjestenine, rajčica i patlidžana uz pravi omjer začina i za 40 minuta moći ćete uživati u čarobnim okusima Mediterana.

Sastojci

300 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g patlidžana
300 g cherry rajčica
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 žličica Vegete pikant
sol
2 žlice narezanog bosiljka
Za posluživanje:
naribani parmezan

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane narezane na kockice.
  • 3 U tavi na preostalom zagrijanom ulju kratko popecite rajčice, dodajte šećer, protisnuti češnjak, jabučni ocat, Vegetu pikant, pečene patlidžane i malo posolite.
  • 4 Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i narezani bosiljak.

Posluživanje

Još toplo pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Male tajne

Za sočan umak možete na kraju dodati i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, a dodana Vegeta pikant dat će jelu cjelovit okus.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 130.43 43 33
Fosfor mg 227.31 28 28
Kalij mg 516.25 14 14
Niacin mg 7.45 53 37
Vitamin C mg 13.02 17 14
Vitamin E mg 3.04 14 14
Vitamin A μg 605.85 15 12
Sol g 2.29 0 0
Bjelančevine g 12.68 - -
Vlakna g 12.26 - -
Ugljikohidrati g 66.16 - -
Masti g 14.81 - -

Podijeli s prijateljima