Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pureći hamburger
Rižoto na španjolski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Slatki lungić
Kotleti u pivskom umaku
Pašticada
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Popečci od bulgura s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cipar - Lungić na ciparski
Salata sa skutom
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Tjestenina u finom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Riža s tunom
Jakobove kapice s umakom
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Crveno ljetno varivo
Gulaš od gljiva
Hrskava pileća krilca
Piletina s kozjim sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina s pistacijama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Dalmatinske polpete
Grčka seljačka salata
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mesna rolada u tijestu
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Špinatova juha s feta sirom
Srneći file na salatu
Hladna juha od avokada
Rosti
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Omlet s paprikom i kukuruzom
Male teleće pitice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Caponata alla Podravka
Juha od rikule i račića
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s pistacijama
Salata od tune i krastavaca
Svinjska jetrica u umaku
Polupunjene paprike
Fiš paprikaš
Piletina na tajlandski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileći štapići u ketchupu
Pohane paprike
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Tjestenina mediterana
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gladni ste? Želite fin i brzo pripremljen obrok? Ništa lakše! Malo tjestenine, rajčica i patlidžana uz pravi omjer začina i za 40 minuta moći ćete uživati u čarobnim okusima Mediterana.

Sastojci

300 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g patlidžana
300 g cherry rajčica
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 žličica Vegete pikant
sol
2 žlice narezanog bosiljka
Za posluživanje:
naribani parmezan

Koristili smo

Vegeta Pikant

Vegeta Pikant

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane narezane na kockice.
  • 3 U tavi na preostalom zagrijanom ulju kratko popecite rajčice, dodajte šećer, protisnuti češnjak, jabučni ocat, Vegetu pikant, pečene patlidžane i malo posolite.
  • 4 Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i narezani bosiljak.

Posluživanje

Još toplo pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Male tajne

Za sočan umak možete na kraju dodati i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, a dodana Vegeta pikant dat će jelu cjelovit okus.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 130.43 43 33
Fosfor mg 227.31 28 28
Kalij mg 516.25 14 14
Niacin mg 7.45 53 37
Vitamin C mg 13.02 17 14
Vitamin E mg 3.04 14 14
Vitamin A μg 605.85 15 12
Sol g 2.29 0 0
Bjelančevine g 12.68 - -
Vlakna g 12.26 - -
Ugljikohidrati g 66.16 - -
Masti g 14.81 - -

Podijeli s prijateljima