Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina u finom umaku

Rajčica s kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Grčka seljačka salata
Caponata alla Podravka
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cipar - Lungić na ciparski
Pohane paprike
Popečci od bulgura s umakom
Hladna juha od avokada
Mesna rolada u tijestu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Voćna juha od višanja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatki lungić
Salata od liganja
Pileća krilca s Coca-Colom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fiš paprikaš
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Rižoto na španjolski način
Svinjska jetrica u umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s pistacijama
Špinatova juha s feta sirom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Riža s tunom
Jakobove kapice s umakom
Kobasica u pivu i pecivu
Juha od rikule i račića
Pašticada
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotleti u pivskom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pirjani kunić
Rosti
Rižoto s tunom
Piletina na tajlandski način
Svinjski file s povrćem
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Piletina s kozjim sirom
Fileti lososa u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Salata od tune i krastavaca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina mediterana
Salata sa skutom
Gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći štapići u ketchupu
Salata s mora
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Dalmatinske polpete
Sočni pureći ražnjići
Crveno ljetno varivo
Pureći hamburger
Male teleće pitice
Polupunjene paprike
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto običnih rezanaca priredite maštovite, mnogo ukusnije. Potrebne su svega dvije rezine prešane šunke i koja minuta više.

Sastojci

250 g širokih rezanaca
20 g maslaca
100 g prešane šunke
1 žlica Vegete Natur
300 ml slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe20 min

  • 1 Skuhajte široke rezance i ocijedite ih.
  • 2 Na maslacu popecite prešanu šunku narezanu na kocke. Umiješajte Vegetu Natur, ulijte slatko vrhnje i kratko prokuhajte.
  • 3 Dodajte rezance, lagano promiješajte, a po potrebi možete dodati još malo vode u kojoj su se kuhali rezanci.

Savjet

Uz šunku možete dodati i 100 g kuhanog graška.

Posluživanje

Tjesteninu u umaku poslužite toplu uz naribani parmezan ili neki tvrđi ovčji sir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 157.85 20 20
Kalcij mg 100.21 10 10
Kalij mg 240.12 6 6
Niacin mg 4.96 35 25
Vitamin E mg 1.37 6 6
Vitamin D μg 50.99 25 25
Vitamin A μg 1155.48 29 23
Sol g 2.16 0 0
Bjelančevine g 11.91 - -
Vlakna g 1.33 - -
Ugljikohidrati g 24.44 - -
Masti g 37.24 - -

Podijeli s prijateljima