Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Tjestenina u finom umaku

Palamida s čilijem i mangom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Srneći file na salatu
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Hladna juha od avokada
Gulaš od gljiva
Mesna rolada u tijestu
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Pohane paprike
Prilog od prokulica
Svinjski file s povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Fiš paprikaš
Male teleće pitice
Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Špinatova juha s feta sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Polupunjene paprike
Rižoto s tunom
Rosti
Riža s tunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Zapečena ricotta
Rižoto na španjolski način
Pileći štapići u ketchupu
Crveno ljetno varivo
Krumpir u košuljici
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s kozjim sirom
Svinjska jetrica u umaku
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Pečena piletina s limunom
Pohani zamotuljci
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskava pileća krilca
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Salata sa skutom
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Tjestenina mediterana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina na tajlandski način
Pašticada
Salata od tune i krastavaca
Senf s paprikama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureći hamburger
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Belgija - Salade Liégeoise
Jakobove kapice s umakom
Kobasica u pivu i pecivu
Grčka seljačka salata
Popečci od bulgura s umakom
Caponata alla Podravka
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto običnih rezanaca priredite maštovite, mnogo ukusnije. Potrebne su svega dvije rezine prešane šunke i koja minuta više.

Sastojci

250 g širokih rezanaca
20 g maslaca
100 g prešane šunke
1 žlica Vegete Natur
300 ml slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 3 osobe20 min

  • 1 Skuhajte široke rezance i ocijedite ih.
  • 2 Na maslacu popecite prešanu šunku narezanu na kocke. Umiješajte Vegetu Natur, ulijte slatko vrhnje i kratko prokuhajte.
  • 3 Dodajte rezance, lagano promiješajte, a po potrebi možete dodati još malo vode u kojoj su se kuhali rezanci.

Savjet

Uz šunku možete dodati i 100 g kuhanog graška.

Posluživanje

Tjesteninu u umaku poslužite toplu uz naribani parmezan ili neki tvrđi ovčji sir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 157.85 20 20
Kalcij mg 100.21 10 10
Kalij mg 240.12 6 6
Niacin mg 4.96 35 25
Vitamin E mg 1.37 6 6
Vitamin D μg 50.99 25 25
Vitamin A μg 1155.48 29 23
Sol g 2.16 0 0
Bjelančevine g 11.91 - -
Vlakna g 1.33 - -
Ugljikohidrati g 24.44 - -
Masti g 37.24 - -

Podijeli s prijateljima