Meni Search

Leptirići u trbuhu

Tortilje pikant

Košarice od lisnatog tijesta
Špinatova juha s feta sirom
Punjena pečenka u vinu
Rezanci s krušnim mrvicama
Cartoccio od bijele ribe
Rižoto tortice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Slatko twist pile
Pizza s tunom
Punjeni filet brancina
Švicarska juha sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Voćna salata s piletinom
Kozice s rižom
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od tune i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kotleti al cartoccio
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Puretina s jabukom iz pećnice
Biftek rolice
Rižoto s tunom
Rižoto s dagnjama
Pikantne grickalice
Bruskete s povrćem
Tjestenina mediterana
Mesne okruglice na ražnjiću
Penne s radičem
Caponata alla Podravka
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vol-au-vent s gljivama
Krem juha od tikvica
Male teleće pitice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Fina pikantna piletina
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Paprene pogačice
Povrtni ražnjići
Salata s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Piletina s mascarponeom
Biftek u zelenom papru
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir u košuljici
Lignje s mladim lukom
Pileća prsa u umaku od naranče
Mirisni prilog iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pljukanci s pršutom i rikulom
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s pirjanim povrćem
Srneći file na salatu
Juha od kelja sa sirom
Voćna juha od višanja
Palačinke s nadjevom od riže
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantni gulaš
Topla salata s pedoćama i povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Zapečeni poriluk
Hrskavi krumpir iz pećnice
Hrskavi trokuti
Dalmatinska simfonija
Riblja juha s Malte
Lignje i tikvice na štapiću
Pileća krilca s Coca-Colom
Slatki ostaci s cimetom
Špageti mediteraneo
Meso u woku na indonezijski način
Špageti s acetom balsamicom
Čarobna ljetna piletina
Dip od južnog voća
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
Grčka seljačka salata
Papreni tart s marelicama
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Rajčica s kukuruzom
Polpete od slanutka s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata od liganja
Odresci s umakom od kupina
Popečci od bulgura s umakom
Piletina sa šafranom
Sočna Wellington pečenka
Ljubavne šurlice
Oslić s maslinama
Španjolski migas s bundevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s pistacijama
Pileća prsa iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Odresci u paketiću
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Pečene banane s kajenskim paprom
Zapečena ricotta
Jakobove kapice s umakom
Dječje lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ljubitelj ste meksičke kuhinje? Ili obožavate pikantna jela? Onda je ovo jelo po vašoj mjeri. Pripremite nadjev, zagrijte tortilje i neka fiesta započne!

Sastojci

30 ml ulja
100 g očišćenog poriluka
320 g rajčica
2 žličice šećera
2 žličice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 g junećeg filea
1 žličica Vegete
½ žličice kima u zrnu
1 žličica korijandera u zrnu
1 čili papričica
2 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
100 ml Passate Podravka
200 g Crvenog graha Podravka
6 većih tortilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe40 min

  • 1 Na ulju kratko popecite poriluk narezan na kocke.
  • 2 Dodajte sitno narezane rajčice, šećer, Vegetu pikant i zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  • 3 Za to vrijeme u drugoj tavi na ulju popecite juneći file narezan na rezance. Pospite Vegetom i pecite oko 5 minuta.
  • 4 Nakon toga file pomiješajte s pirjanim rajčicama.
  • 5 Umiješajte narezani kim, korijandar, čili papričicu, protisnuti češnjak, nasjeckani peršin i sve dobro promiješajte.
  • 6 Dodajte passatu i kuhani grah. Zajedno pirjajte na laganoj vatri 3-4 minute.

Posluživanje

Pripremljeno meso s povrćem rasporedite na tople tortilje, zatim preklopite i poslužite.

Male tajne

Dodatkom Vegete pikant jelo će, osim blagoga pikantnog okusa, dobiti punoću okusa. Volite li pikantniji okus, količinu Vegete pikant možete povećati. Tortilje prije nadjevanja možete zagrijati i u mikrovalnoj pećnici.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 65.86 22 16
Fosfor mg 215.78 27 27
Kalij mg 566.34 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.63 9 9
Niacin mg 4.69 33 23
Vitamin D μg 4 2 2
Vitamin A μg 668.02 17 13
Sol g 1.7 0 0
Bjelančevine g 13.26 - -
Vlakna g 5.75 - -
Ugljikohidrati g 36.88 - -
Masti g 18.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke