Meni Search

Leptirići u trbuhu

Tortilje pikant

Pileća prsa u umaku od naranče
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantne grickalice
Kozice s rižom
Salata s mora
Rižoto s dagnjama
Tjestenina mediterana
Zlatna piletina
Punjena pečenka u vinu
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Cartoccio od bijele ribe
Paprene pogačice
Španjolski migas s bundevom
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Popečci od bulgura s umakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s pistacijama
Čarobna ljetna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Male teleće pitice
Voćna juha od višanja
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Salata s pečenim povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od kelja sa sirom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto tortice
Zapečena ricotta
Proljetno meso i povrće iz woka
Punjeni filet brancina
Topla salata s pedoćama i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Košarice od lisnatog tijesta
Ramstek s povrćem
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Slatki ostaci s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Švicarska juha sa sirom
Odresci s umakom od kupina
Dječje lazanje
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Voćna salata s piletinom
Fina pikantna piletina
Riblja juha s Malte
Pikantni gulaš
Palačinke s nadjevom od riže
Grčka seljačka salata
Pileća prsa iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Uskršnja šunka na zabavan način
Biftek u zelenom papru
Lignje i tikvice na štapiću
Kotleti al cartoccio
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od tune i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Puretina s jabukom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni poriluk
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Brownie s kajenskim paprom
Salata od liganja
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna Wellington pečenka
Papreni tart s marelicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Oslić s maslinama
Pohani zamotuljci
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tunom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje s mladim lukom
Meso u woku na indonezijski način
Pečene banane s kajenskim paprom
Penne s radičem
Dalmatinska simfonija
Jakobove kapice s umakom
Ljubavne šurlice
Špinatova juha s feta sirom
Krumpir u košuljici
Vol-au-vent s gljivama
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatko twist pile
Srneći file na salatu
Biftek rolice
Piletina s mascarponeom
Lignje punjene crvenim radićem
Pileća krilca s Coca-Colom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisni prilog iz pećnice
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u paketiću
Špageti mediteraneo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ljubitelj ste meksičke kuhinje? Ili obožavate pikantna jela? Onda je ovo jelo po vašoj mjeri. Pripremite nadjev, zagrijte tortilje i neka fiesta započne!

Sastojci

30 ml ulja
100 g očišćenog poriluka
320 g rajčica
2 žličice šećera
2 žličice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 g junećeg filea
1 žličica Vegete
½ žličice kima u zrnu
1 žličica korijandera u zrnu
1 čili papričica
2 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
100 ml Passate Podravka
200 g Crvenog graha Podravka
6 većih tortilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe40 min

  • 1 Na ulju kratko popecite poriluk narezan na kocke.
  • 2 Dodajte sitno narezane rajčice, šećer, Vegetu pikant i zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  • 3 Za to vrijeme u drugoj tavi na ulju popecite juneći file narezan na rezance. Pospite Vegetom i pecite oko 5 minuta.
  • 4 Nakon toga file pomiješajte s pirjanim rajčicama.
  • 5 Umiješajte narezani kim, korijandar, čili papričicu, protisnuti češnjak, nasjeckani peršin i sve dobro promiješajte.
  • 6 Dodajte passatu i kuhani grah. Zajedno pirjajte na laganoj vatri 3-4 minute.

Posluživanje

Pripremljeno meso s povrćem rasporedite na tople tortilje, zatim preklopite i poslužite.

Male tajne

Dodatkom Vegete pikant jelo će, osim blagoga pikantnog okusa, dobiti punoću okusa. Volite li pikantniji okus, količinu Vegete pikant možete povećati. Tortilje prije nadjevanja možete zagrijati i u mikrovalnoj pećnici.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 65.86 22 16
Fosfor mg 215.78 27 27
Kalij mg 566.34 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.63 9 9
Niacin mg 4.69 33 23
Vitamin D μg 4 2 2
Vitamin A μg 668.02 17 13
Sol g 1.7 0 0
Bjelančevine g 13.26 - -
Vlakna g 5.75 - -
Ugljikohidrati g 36.88 - -
Masti g 18.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke