Meni Search

Leptirići u trbuhu

Tortilje pikant

Rižoto tortice
Mediteranski kruščić s lovorom
Punjeni filet brancina
Biftek u zelenom papru
Kuglice od riže i svježeg sira
Kozice s rižom
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Španjolski migas s bundevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Male teleće pitice
Slatko twist pile
Rižoto s dagnjama
Polpete od slanutka s kurkumom
Vol-au-vent s gljivama
Grill pirjana piletina s roštilja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Lignje i tikvice na štapiću
Salata s mora
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Dječje lazanje
Mirisni prilog iz pećnice
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Sočna Wellington pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Penne s radičem
Biftek rolice
Rižoto s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Odresci u paketiću
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Salata s neobičnim preljevom
Zapečeni poriluk
Slatki ostaci s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Topla salata s pedoćama i povrćem
Teriyaki piletina
Puretina s jabukom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s pečenim povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Fina pikantna piletina
Finska - Juha s lososom
Salata od tune i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tjestenina mediterana
Brownie s kajenskim paprom
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Švicarska juha sa sirom
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje punjene crvenim radićem
Pileća prsa u umaku od naranče
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pljukanci s pršutom i rikulom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kotleti al cartoccio
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice na ražnjiću
Oslić s maslinama
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s pirjanim povrćem
Caponata alla Podravka
Hrskavi krumpir iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Voćna juha od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Meso u woku na indonezijski način
Odresci s umakom od kupina
Pečene banane s kajenskim paprom
Košarice od lisnatog tijesta
Paprene pogačice
Pohani zamotuljci
Grčka seljačka salata
Salata od liganja
Ramstek s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Jakobove kapice s umakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cartoccio od bijele ribe
Pileća krilca s Coca-Colom
Ljubavne šurlice
Pikantne grickalice
Srneći file na salatu
Povrtni ražnjići
Riblja juha s Malte
Špinatova juha s feta sirom
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečena ricotta
Krem juha od tikvica
Voćna salata s piletinom
Papreni tart s marelicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lignje s mladim lukom
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Punjena pečenka u vinu
Krumpir u košuljici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Pikantni gulaš
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Dalmatinska simfonija
Juha od kelja sa sirom
Raskošna ljetna tava
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ljubitelj ste meksičke kuhinje? Ili obožavate pikantna jela? Onda je ovo jelo po vašoj mjeri. Pripremite nadjev, zagrijte tortilje i neka fiesta započne!

Sastojci

30 ml ulja
100 g očišćenog poriluka
320 g rajčica
2 žličice šećera
2 žličice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 g junećeg filea
1 žličica Vegete
½ žličice kima u zrnu
1 žličica korijandera u zrnu
1 čili papričica
2 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
100 ml Passate Podravka
200 g Crvenog graha Podravka
6 većih tortilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe40 min

  • 1 Na ulju kratko popecite poriluk narezan na kocke.
  • 2 Dodajte sitno narezane rajčice, šećer, Vegetu pikant i zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  • 3 Za to vrijeme u drugoj tavi na ulju popecite juneći file narezan na rezance. Pospite Vegetom i pecite oko 5 minuta.
  • 4 Nakon toga file pomiješajte s pirjanim rajčicama.
  • 5 Umiješajte narezani kim, korijandar, čili papričicu, protisnuti češnjak, nasjeckani peršin i sve dobro promiješajte.
  • 6 Dodajte passatu i kuhani grah. Zajedno pirjajte na laganoj vatri 3-4 minute.

Posluživanje

Pripremljeno meso s povrćem rasporedite na tople tortilje, zatim preklopite i poslužite.

Male tajne

Dodatkom Vegete pikant jelo će, osim blagoga pikantnog okusa, dobiti punoću okusa. Volite li pikantniji okus, količinu Vegete pikant možete povećati. Tortilje prije nadjevanja možete zagrijati i u mikrovalnoj pećnici.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 65.86 22 16
Fosfor mg 215.78 27 27
Kalij mg 566.34 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.63 9 9
Niacin mg 4.69 33 23
Vitamin D μg 4 2 2
Vitamin A μg 668.02 17 13
Sol g 1.7 0 0
Bjelančevine g 13.26 - -
Vlakna g 5.75 - -
Ugljikohidrati g 36.88 - -
Masti g 18.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke