Meni Search

Pucam po šavovima

Tuna burger

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špinatova juha s feta sirom
Kotleti u pivskom umaku
Vratina s roštilja
Fino začinjena piletina
Pizza sirni jastučići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Zapečena ricotta
Košarice od lisnatog tijesta
Pašticada s njokima
Krumpir u košuljici
Juha od kelja sa sirom
Svinjska jetrica u umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Pašticada
Piletina u pivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fiš paprikaš
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina mediterana
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pileći štapići u ketchupu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Hrenovke u panceti
Mesna rolada u tijestu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pureći hamburger
Čarobni štapići
Pirjani kunić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ljetna pileća salata
Palamida s čilijem i mangom
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina u finom umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Pikantne mazalice
Hrskavi krumpir iz pećnice
Juha od cvjetače i camemberta
Pizza s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slasni BBQ burgeri
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grčka seljačka salata
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna burgere kriju mediteranski gušt finih zalogaja s okusom odmora.

Sastojci

3 ploške bijelog kruha ili tosta
2 limenke Eva Tune komadići u biljnom ulju (2 × 115 g)
1 žlica limunova soka
2 žlice maslinova ulja
2 sitno narezana ljubičasta luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar
2 žlice krušnih mrvica
Za posluživanje:
2 integralna peciva (ili kajzerice)
2 ploške mozzarelle
Ketchup blagi Podravka
30 g rikule
2 ploške rajčice
nekoliko ploški krastavca

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe30 min

  • 1 Kruhu skinite koru i srednji dio usitnite u električnoj sjeckalici da dobijete mrvice.
  • 2 U zdjelu stavite ocijeđenu tunu, limunov sok, maslinovo ulje, mrvice kruha, ljubičasti luk, češnjak, razmućeno jaje, peršin, sol i papar.
  • 3 Smjesu dobro promiješajte i oblikujte pljeskavice (2 komada) na površini posutoj krušnim mrvicama.
  • 4 Na lim za pečenje prekriven masnim papirom stavite pljeskavice i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Na još vruće položite mozzarellu da se lagano otopi
  • 5 Pecivo prerežite, donji dio premažite kečapom, posložite rikulu, pljeskavicu, pa prekrijte rajčicom, krastavcima te gornjim dijelom peciva.

Savjet

Prerezano pecivo možete prvo lagano tostirati.

Posluživanje

Poslužite odmah, toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 540.16 68 68
Kalcij mg 207.4 21 21
Kalij mg 692.82 19 19
Pantotenska kiselina mg 1.23 18 18
Niacin mg 25.75 184 129
Vitamin D μg 249.99 125 125
Vitamin A μg 610.38 15 12
Sol g 0.64 0 0
Bjelančevine g 46.88 - -
Vlakna g 3.28 - -
Ugljikohidrati g 54.12 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.51 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.2 - -
- zasićene masne kiseline g 6.58 - -
Masti g 31.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke