Meni Search

Lud k'o šiba

Tuna burger

Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s pistacijama
Pikantne mazalice
Mirisna pureća rolada
Zapečena ricotta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fiš paprikaš
Riblja juha s Malte
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Pečena janjetina s bademima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Pohani buncek
Prežgana juha
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina Kiev
Mesna rolada u tijestu
Sendvič s avokadom
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskave tortice od krumpira
Pečena piletina s limunom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Cipar - Lungić na ciparski
Kotlovina
Patka s mlincima
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Krem juha sa sjemenkama
Teriyaki piletina
Grill povrće na salatu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Pohani zamotuljci
Palačinke s nadjevom od riže
Irski gulaš (Irish stew)
Marinirano svinjsko pečenje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Jakobove kapice s umakom
Pirjani kunić
Juha od bundeve s jabukom
Vratina s roštilja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Nadjevene lignje
Polupunjene paprike
Palamida s čilijem i mangom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Sunčani užitak mediterana
Kotleti u pivskom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada
Pohana skuta
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna burgere kriju mediteranski gušt finih zalogaja s okusom odmora.

Sastojci

3 ploške bijelog kruha ili tosta
2 limenke Eva Tune komadići u biljnom ulju (2 × 115 g)
1 žlica limunova soka
2 žlice maslinova ulja
2 sitno narezana ljubičasta luka
2 protisnuta češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica nasjeckanog peršina
sol
Vegeta Maestro crni papar
2 žlice krušnih mrvica
Za posluživanje:
2 integralna peciva (ili kajzerice)
2 ploške mozzarelle
Ketchup blagi Podravka
30 g rikule
2 ploške rajčice
nekoliko ploški krastavca

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe30 min

  • 1 Kruhu skinite koru i srednji dio usitnite u električnoj sjeckalici da dobijete mrvice.
  • 2 U zdjelu stavite ocijeđenu tunu, limunov sok, maslinovo ulje, mrvice kruha, ljubičasti luk, češnjak, razmućeno jaje, peršin, sol i papar.
  • 3 Smjesu dobro promiješajte i oblikujte pljeskavice (2 komada) na površini posutoj krušnim mrvicama.
  • 4 Na lim za pečenje prekriven masnim papirom stavite pljeskavice i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Na još vruće položite mozzarellu da se lagano otopi
  • 5 Pecivo prerežite, donji dio premažite kečapom, posložite rikulu, pljeskavicu, pa prekrijte rajčicom, krastavcima te gornjim dijelom peciva.

Savjet

Prerezano pecivo možete prvo lagano tostirati.

Posluživanje

Poslužite odmah, toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 540.16 68 68
Kalcij mg 207.4 21 21
Kalij mg 692.82 19 19
Pantotenska kiselina mg 1.23 18 18
Niacin mg 25.75 184 129
Vitamin D μg 249.99 125 125
Vitamin A μg 610.38 15 12
Sol g 0.64 0 0
Bjelančevine g 46.88 - -
Vlakna g 3.28 - -
Ugljikohidrati g 54.12 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 7.51 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 15.2 - -
- zasićene masne kiseline g 6.58 - -
Masti g 31.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke