Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od lososa
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Viška pogača
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pečena piletina s limunom
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Špageti s ribom
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Piletina na kijevski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Lagana sarma
Mesne okruglice
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci od morskog psa
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Lignje s manistrom u škartocu
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od liganja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ossobuco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Proljetna janjetina
Povrtni ražnjići
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill povrće na salatu
Nadjevene lignje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke