Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Miješani grill
Hlebinska i pretepena juha
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
Rolice od blitve
Sendvič s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Urbana pola
Lagana sarma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Meso s repom
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Viška pogača
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s ribom
Piletina laganini
Manastirski đuveč
Fina pikantna piletina
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Mini shepherd's pie
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke