Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Slasni burger sa slaninom i sirom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Rižoto s tunom
Caponata alla Podravka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Cipar - Lungić na ciparski
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kobasica u pivu i pecivu
Prilog od prokulica
Sočna pureća rolada
Gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Crveno ljetno varivo
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Salata sa skutom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s kozjim sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Pašticada
Srneći file na salatu
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Voćna juha od višanja
Svinjska jetrica u umaku
Pileći štapići u ketchupu
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Pureći hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Rosti
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Hrskava pileća krilca
Rižoto na španjolski način
Jakobove kapice s umakom
Senf s paprikama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina mediterana
Špageti s pistacijama
Zapečena ricotta
Slatki lungić
Salata od tune i krastavaca
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Pohane paprike
Fiš paprikaš
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Grdobina u pikantnoj šalši
Hladna juha od avokada
Mesna rolada u tijestu
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina na tajlandski način
Salata s mora
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riža s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Popečci od bulgura s umakom
Pohani zamotuljci
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima