Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Male teleće pitice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina s kozjim sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Mesna rolada u tijestu
Salata od tune i krastavaca
Sočna aromatična torta
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Salata sa skutom
Hladna juha od avokada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fiš paprikaš
Rosti
Riža s tunom
Juha od rikule i račića
Hrskava pileća krilca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Čarobni štapići
Palamida s čilijem i mangom
Sočna pureća rolada
Gulaš od gljiva
Pohani zamotuljci
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina u finom umaku
Jakobove kapice s umakom
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Polupunjene paprike
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Papreni tart s marelicama
Svinjska jetrica u umaku
Švicarska juha sa sirom
Kotleti u pivskom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grčka seljačka salata
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Pohane paprike
Zapečena ricotta
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Slatki lungić
Prežgana juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dalmatinske polpete
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Energetske kuglice s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Empanade s pestom
Pirjani kunić
Cipar - Lungić na ciparski
Riba u bijelom umaku
Špageti s pistacijama
Špinatova juha s feta sirom
Crveno ljetno varivo
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina mediterana
Piletina s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pureći hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Caponata alla Podravka
Pašticada
Piletina na tajlandski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od liganja
Prilog od prokulica
Street food kuglice
Krumpir u košuljici
Popečci od bulgura s umakom
Grill vratina u sendviču
Vegetina enchilada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima