Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Kotleti u pivskom umaku
Mesna rolada u tijestu
Piletina s kozjim sirom
Salata od liganja
Pureći hamburger
Grdobina u pikantnoj šalši
Dalmatinske polpete
Senf s paprikama
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Srneći file na salatu
Street food kuglice
Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Jakobove kapice s umakom
Špageti s pistacijama
Rosti
Svinjska jetrica u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina mediterana
Empanade s pestom
Papreni tart s marelicama
Vegetina enchilada
Pileća krilca s Coca-Colom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečena ricotta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Palamida s čilijem i mangom
Švicarska juha sa sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Fiš paprikaš
Hladna juha od avokada
Energetske kuglice s kurkumom
Juha od rikule i račića
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pašticada
Riža s tunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slatki lungić
Špinatova juha s feta sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Grill vratina u sendviču
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina u finom umaku
Čarobni štapići
Sočna aromatična torta
Crveno ljetno varivo
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od bulgura s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Caponata alla Podravka
Polupunjene paprike
Salata od tune i krastavaca
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina na tajlandski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hrskava pileća krilca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani zamotuljci
Gulaš od gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Rižoto s tunom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohane paprike
Salata sa skutom
Grčka seljačka salata
Pileći štapići u ketchupu
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima