Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pureći hamburger
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Caponata alla Podravka
Jakobove kapice s umakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto na španjolski način
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Špinatova juha s feta sirom
Pašticada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Cipar - Lungić na ciparski
Popečci od bulgura s umakom
Salata sa skutom
Kotleti u pivskom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohane paprike
Pileća krilca s Coca-Colom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Voćna juha od višanja
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Rosti
Srneći file na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Mesna rolada u tijestu
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u košuljici
Tjestenina mediterana
Zapečena ricotta
Svinjska jetrica u umaku
Polupunjene paprike
Male teleće pitice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečena piletina s limunom
Fiš paprikaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočni pureći ražnjići
Špageti s pistacijama
Hrskava pileća krilca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Pileći štapići u ketchupu
Belgija - Salade Liégeoise
Riba u bijelom umaku
Crveno ljetno varivo
Hladna juha od avokada
Piletina s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Salata od tune i krastavaca
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Piletina na tajlandski način
Tjestenina u finom umaku
Salata od liganja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Senf s paprikama
Gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata s mora
Piletina s kozjim sirom
Dalmatinske polpete
Palamida s čilijem i mangom
Prilog od prokulica
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rižoto s tunom
Juha od rikule i račića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima