Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Polupunjene paprike
Tjestenina u finom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata sa skutom
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohane paprike
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grčka seljačka salata
Palamida s čilijem i mangom
Riba u bijelom umaku
Crveno ljetno varivo
Krumpir u košuljici
Jakobove kapice s umakom
Pileća krilca s Coca-Colom
Slatki lungić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Caponata alla Podravka
Piletina s kozjim sirom
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Cipar - Lungić na ciparski
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fiš paprikaš
Male teleće pitice
Hladna juha od avokada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina mediterana
Salata od tune i krastavaca
Mesna rolada u tijestu
Kotleti u pivskom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Sočna pureća rolada
Senf s paprikama
Srneći file na salatu
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Rižoto na španjolski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Svinjska jetrica u umaku
Pohani zamotuljci
Gulaš od gljiva
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Pašticada
Svinjski file s povrćem
Piletina s pistacijama
Rižoto s tunom
Špageti s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Riža s tunom
Pureći hamburger
Zapečena ricotta
Pileći štapići u ketchupu
Grill pirjana piletina s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Juha od rikule i račića
Prilog od prokulica
Piletina na tajlandski način
Belgija - Salade Liégeoise
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rosti
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Dalmatinske polpete
Sočni pureći ražnjići
Popečci od bulgura s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima