Meni Search

Lud k'o šiba

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irski gulaš (Irish stew)
Slasni BBQ burgeri
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirano svinjsko pečenje
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Kineska juha s račićima i gljivama
Mesna rolada u tijestu
Juha od bundeve s jabukom
Krem juha sa sjemenkama
Male teleće pitice
Tuna burger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sunčani užitak mediterana
Medeni teleći kotleti
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Patka s mlincima
Špageti na kineski način
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisna pureća rolada
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Piletina s nadjevom od ajvara
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani buncek
Sendvič s avokadom
Kotleti u pivskom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teriyaki piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s mascarponeom
Hrskave tortice od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada s njokima
Hrskavo pečeno pile
Prežgana juha
Pašticada
Kotlovina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Riblja juha s Malte
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Pohana skuta
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Marinirana pileća krilca s povrćem
Polupunjene paprike
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Cous-cous s povrćem
Janjetina na padelu
Vratina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Pikantne mazalice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jakobove kapice s umakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Pizza s tunom
Pileći gulaš
Špageti s pistacijama
Pečena janjetina s bademima
Fiš paprikaš
Palamida s čilijem i mangom
Teletina s pirjanim povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečena ricotta
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke