Meni Search

Lud k'o šiba

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Norveška krem juha od ribe i kozica
Sunčani užitak mediterana
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Špageti na kineski način
Kotlovina
Pikantne mazalice
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Teletina s pirjanim povrćem
Pečena janjetina s bademima
Pohani buncek
Piletina s nadjevom od ajvara
Jakobove kapice s umakom
Ramsteak u seksi umaku
Irski gulaš (Irish stew)
Teriyaki piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Cous-cous s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Kotleti u pivskom umaku
Sendvič s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisna pureća rolada
Srneći file na salatu
Riblja juha s Malte
Pohana skuta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Medeni teleći kotleti
Polupunjene paprike
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pirjani kunić
Krem juha sa sjemenkama
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Cipar - Lungić na ciparski
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Mesna rolada u tijestu
Piletina sa šafranom
Hrskave tortice od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Vratina s roštilja
Marinirana pileća krilca s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Irska janjetina
Pileći gulaš
Zapečena ricotta
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fiš paprikaš
Špageti s pistacijama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Piletina u pivu
Meksička party salata
Male teleće pitice
Tuna burger
Janjetina na padelu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirano svinjsko pečenje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Palamida s čilijem i mangom
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Patka s mlincima
Zabavni kineski ravioli
Pašticada s njokima
Kineska juha s račićima i gljivama
Lungić u sendviču
Pašticada
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke