Meni Search

Ful nabrijana

Umak od limete (Molho de limao)

Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci od morskog psa
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meso s repom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Belgija - Salade Liégeoise
Lazanje s lignjama
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Viška pogača
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Lungić s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Irska janjetina
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Špageti s ribom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke