Meni Search

Ful nabrijana

Umak od limete (Molho de limao)

Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Miješani grill
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Delikatesna junetina na češki
Viška pogača
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Hrskava pileća krilca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Sočna pureća rolada
Piletina na kijevski način
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Rolice od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Okruglice u umaku od rajčice
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s ribom
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Turske pizze
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Lazanje s lignjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke