Meni Search

Samo dobra vibra

Urbana pola

Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Varivo od kelja i teletine
Janjeći odresci s libanonskom mješavinom začina
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuku paka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni filet lubina
Krem juha od tikvica
Omlet s paprikom i kukuruzom
Riba u škartocu
Špageti s ribom
Marokanska salata s cous-cousom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižini ravioli s mozzarellom
Fino začinjena piletina
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mini shepherd's pie
Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Punjeni filet brancina
Kozice s rižom
Biftek u zelenom papru
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni lungić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečena ricotta
Tortilja pogačice
Sočna pureća rolada
Ljubavne šurlice
Brusketa s avokadom
Tjestenina s tikvicama, rajčicom i mozzarellom
Njoki od bundeve
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Dagnje na buzaru
Dalmatinska simfonija
Lignje i tikvice na štapiću
Kotleti s povrćem
Vještičja torta
Belgija - Salade Liégeoise
Špinatova juha s feta sirom
Tagliatelle s pestom od tikvica
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od tune i povrća
Zabatak u umaku od rajčica
Pileći štapići u ketchupu
Lungić u sendviču
Penne s radičem
Mesne okruglice na ražnjiću
Tagliatelle s pečenim povrćem
Osvježavajući smoothie
Ljetni ražnjići
Popečci od tikvica
Piletina s kozjim sirom
Slatki ostaci s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Špageti s pistacijama
Paprene pogačice
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Singapurski ljuti omlet
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Piletina na tajlandski način
Salata sa skutom
Pačja prsa na poseban način
Rižoto s tri vrste gljiva
Opaka juha od bundeve
Grčka seljačka salata
Piletina u finom mediteranskom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vol-au-vent s gljivama
Zimski punč
Salata u košaricama od parmezana
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke