Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskava pileća krilca
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso s repom
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Viška pogača
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Martinjska guska s hajdinom kašom
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Manastirski đuveč
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Turske pizze
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke