Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Grickalica slanutak iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pogača sa sardinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meksička party salata
Odresci od morskog psa
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskava pileća krilca
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Piletina na kijevski način
Meso s repom
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Turske pizze
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Delikatesna junetina na češki
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna pureća rolada
Viška pogača
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ossobuco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Prežgana juha
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Voćna juha od višanja
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke