Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Voćna juha od višanja
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Rolice od blitve
Račići na posteljici od povrća
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Turske pizze
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza s tunom
Meksička party salata
Salata s mora
Pogača sa sardinom
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Blagdanska rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina na kijevski način
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Viška pogača
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke