Meni Search

Leptirići u trbuhu

Uskršnja šunka na zabavan način

Tjestenina mediterana
Lignje i tikvice na štapiću
Kotleti al cartoccio
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Riblja juha s Malte
Popečci od cvjetače
Hrskavi krumpir iz pećnice
Male teleće pitice
Lignje punjene crvenim radićem
Pljukanci s pršutom i rikulom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tortilje pikant
Slatko twist pile
Salata od liganja
Piletina s pistacijama
Kozice s rižom
Punjeni filet brancina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill pirjana piletina s roštilja
Finska - Juha s lososom
Lignje s mladim lukom
Zapečeni poriluk
Topla salata s pedoćama i povrćem
Penne s radičem
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata od tune i povrća
Krumpir u košuljici
Nadjevene lignje
Salata od pečene rotkvice sa medom
Raskošna ljetna tava
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohani zamotuljci
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Oslić s maslinama
Mirisni prilog iz pećnice
Papreni tart s marelicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna salata s piletinom
Pileća prsa u umaku od naranče
Pileća krilca s Coca-Colom
Teriyaki piletina
Špageti s acetom balsamicom
Punjena pečenka u vinu
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Španjolski migas s bundevom
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Vol-au-vent s gljivama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špinatova juha s feta sirom
Rižoto tortice
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci u paketiću
Čarobna ljetna piletina
Zlatna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Pikantni gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Caponata alla Podravka
Meso u woku na indonezijski način
Bruskete s povrćem
Srneći file na salatu
Košarice od lisnatog tijesta
Jakobove kapice s umakom
Ljubavne šurlice
Voćna juha od višanja
Pečene banane s kajenskim paprom
Salata s neobičnim preljevom
Salata s pečenim povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palačinke s nadjevom od riže
Ramstek s povrćem
Grčka seljačka salata
Slatki ostaci s cimetom
Popečci od bulgura s umakom
Sočna Wellington pečenka
Juha od kelja sa sirom
Biftek rolice
Švicarska juha sa sirom
Puretina s jabukom iz pećnice
Špageti mediteraneo
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Rižoto s tunom
Rajčica s kukuruzom
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantne grickalice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Biftek u zelenom papru
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Paprene pogačice
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Dalmatinska simfonija
Cartoccio od bijele ribe
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke