Meni Search

Okrećem novi list

Uskršnja šunka na zabavan način

Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od soma
Govedina s lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od tune i povrća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Zimski punč
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od cvjetače i camemberta
Ljubavne šurlice
Krumpir u košuljici
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prežgana juha
Sočna aromatična torta
Janjetina na padelu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od bulgura s umakom
Prilog od prokulica
Male teleće pitice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rezanci s krušnim mrvicama
Oslić s maslinama
Piletina s pistacijama
Raskošna ljetna tava
Pileći gulaš
Palačinke s nadjevom od riže
Pohana skuta
Rosti
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polupunjene paprike
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice u umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od quinoe i povrća
Pečena piletina s limunom
Vegetina enchilada
Salata s mora
Zapečena ricotta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rolice od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s neobičnim preljevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Španjolski migas s bundevom
Mirisni prilog iz pećnice
Povrtni ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Pirjani kunić
Salata u košaricama od parmezana
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Empanade s pestom
Sočna rebarca
Rižoto na španjolski način
Tagliatelle s pečenim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Crveno ljetno varivo
Rižoto tortice
Pohane paprike
Senf s paprikama
Juha od bundeve s jabukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna Wellington pečenka
Mediteranski špageti
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Popečci od cvjetače
Rižoto s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Žuti medaljoni
Salata od pečene rotkvice sa medom
Čarobni štapići
Bruskete od cvjetače
Juha od rikule i račića
Voćna juha od višanja
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kozice s rižom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje i tikvice na štapiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Papreni tart s marelicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke