Meni Search

Okrećem novi list

Uskršnja šunka na zabavan način

Velika Britanija - Pastirska pita
Rosti
Kozice s rižom
Rižoto s tunom
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Povrtni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zimski punč
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od rikule i račića
Salata u košaricama od parmezana
Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od tune i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s lukom
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice u umaku
Salata od quinoe i povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Pohane paprike
Papreni tart s marelicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Pohana skuta
Grčka seljačka salata
Piletina s mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Rižoto tortice
Juha od bundeve s jabukom
Kaštelanski makaruni
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill povrće na salatu
Sočna Wellington pečenka
Rižoto na španjolski način
Voćna juha od višanja
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Empanade s pestom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polpete od slanutka s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje i tikvice na štapiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Piletina s pistacijama
Čudotvorni čaj za detoks
Palačinke s nadjevom od riže
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski špageti
Kineska juha s račićima i gljivama
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Senf s paprikama
Juha od cvjetače i camemberta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od cvjetače
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Španjolski migas s bundevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Špageti na kineski način
Čarobni štapići
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetina enchilada
Raskošna ljetna tava
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir u košuljici
Caponata alla Podravka
Rižini ravioli s mozzarellom
Crveno ljetno varivo
Uzbudljivi kolač od blitve
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prilog od prokulica
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Oslić s maslinama
Rolice od soma
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vege odresci s marinadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cous-cous s povrćem
Rolice od blitve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s neobičnim preljevom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Lignje punjene crvenim radićem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Žuti medaljoni
Sočna rebarca
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna aromatična torta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke